Danmark topper kedelig liste

0
728

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Danmark er generelt et meget trygt land at bo i, og vi har ikke mange grunde til at gå og være bange i hverdagen. Gennem de sidste mange år har der også været en tendens til at der har været et faldende antal sager omkring i private hjem. Det skyldes ikke mindst, at der er flere der er blevet bedre til at sikre deres tid med sporing, og flere får alarmsystemer installeret.

Selvom der altså er at faldende antal indbrud, så er Danmark alligevel på en førsteplads når det kommer til antal af indbrud pr. indbygger iflg Verisure, der naturligvis også lever af at leverer alarmsystemer. De har lavet en oversigt, der viser hvilke kommuner der er mest udsat for hvor der er mindst sandsynlighed for at få ubudne gæster.

Gennemsnittet for hele landet, er at der er 50 indbrud pr. 10.000 indbyggere, eller 5 for hver tusinde. Oversigten viser også, at Arhus er den by, hvor der er flest indbrud om året, da der i 2017 blev registreret 1757, hvilket er 59 mere, end der blev registreret i København. Hvis man vil have en rigtig god sandsynlighed for at undgå indbrud, er det en god ide at flytte til Fanø, hvor der ikke blev registreret et eneste indbrud, som en af de eneste kommuner her i landet. Lidt mere travlt havde låsesmede i Roskilde, med at få udskiftet låse, her blev der begået mere end et indbrud om dagen.

Det er dog stadig vigtigt at huske på, at selvom der er flere indbrud pr indbyggere i Danmark, end der er andre steder i Europa, så er det stadig en kurve, der er på vej i den rigtige retning, hvor der er kommer færre og færre indbrud for hvert år, hvilket blandt andet skyldes førnævnte ting, men at folk er blevet bedre til at beskytte deres hjem.

Det skyldes uden tvivl også, at det typisk er relativ få mennesker der begår mange indbrud og i flere af disse kan være blevet snuppet i deres ulovligheder, og derfor ikke længere er på gaden til at begå indbrud.

Gode råd til at undgå indbrud

Du kan også selv gøre noget, for at mindske risikoen for at få indbrud. Det første du skal sikre er at dine låse er ok, og at dine vinduer er det samme. Der er ikke nogen grund til at gøre det lettere end nødvendigt at begå indbrud. Du kan også få installeret alarmsystemer, da det menes at de har en god forebyggende effekt, da den indbrudstyv nok vil være tilbøjelig til at gå videre, hvis de kan se, at der er et alarmsystem, da det alt andet lige gør deres “arbejde” mere besværligt.

EFTERLAD ET SVAR