7 ud af 10 vil gerne bruge kondom – men for få gør det…

0
1518

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Danske unge er ikke gode nok til at bruge kondomer, og faktisk viser undersøgelser, at tre ud af fire har haft ubeskyttet sex med en partner, de ikke tidligere har dyrket elskov med. Derfor forsøger kondomvirksomheder at gøre pakkerne mere taskevenlige ved at skabe sjove designs på pakkerne.

Der er forskel i hensigterne

Det sker, fordi de talrige kampagner, der har haft til formål at få danske unge til at bruge kondom, ikke har båret frugt. De danske unge er simpelthen for dårlige til at bruge kondomer, når der skal dyrkes lagengymnastik – og der er forskel på, hvem der egenlig gerne vil bruge kondomet, og hvem der får brug dem.

Ny undersøgelse viser, at for få unge bruger kondom

En ny undersøgelse viser nemlig, at 70 procent af de unge gerne vil bruge kondom, når de skal dyrke sex med en ny partner. Faktisk er der stor forskel på, hvem der faktisk får brugt kondomet, i forhold til hvor mange der gerne ville bruge det. Det viser en undersøgelse, der er foretaget af Megafon for Sundhedsstyrelsen. 622 unge mellem 15-29 har besvaret undersøgelsen.

Kampagne skal få unge til at beskytte sig

Igen i år er det kampagnen ‘Kun Med Kondom’, der har til formål at få flere unge til at pakke pølsen ind, så de undgår sexsygdomme. Sådan har det også været de seneste par år. Det viser sig nemlig, at hver fjerde unge har fået en kønssygdom, inden de fyldte 25 år.

Alene sidste år var der omkring 35.000, der blev diagnosticeret med klamydia. Det er et rekordhøjt tal, der ikke har været set før i Danmark. Derfor er det altså meningen, at nogle nye og sjove designs skal have til formål at få unge danskere til at bruge kondomer.

Du kan få kondomer her, hvis du mangler nogle. Det er ganske anonymt at bestille dem.

 

EFTERLAD ET SVAR