Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Efteråret er over os, og vinteren er lige om hjørnet. Det betyder, at det er tid til at skrue op for varmen. Det er en dyr fornøjelse. Derfor får du her fem gode råd til, hvordan du sparer på varmen.

Skru ned for varmen, hvis du får mange gæster

Er der mange personer i et rum, stiger temperaturen. Har du skruet op for varmen, bliver der i de fleste tilfælde for varmt. Det er derfor en god idé at skrue ned for varmen, hvis der kommer gæster. Det sparer dig for at bruge unødvendige midler på din varmeregning.

Træk gardinerne fra om morgenen

Når solen får lov til at skinne ind gennem dine vinduer, så bliver din bolig opvarmet af sig selv. Når solen skinner ind ad dine vinduer, er det vigtigt, at du ikke lader strålingsvarmen ude. Varmen holder sig nemlig i huset, selv når det bliver mørkt udenfor – og især hvis du husker at trække gardinerne ned efter mørkets frembrud. Det er med til at isolere, så der ikke løber varme ud gennem vinduerne.

Sæt ikke dine møbler foran radiatoren

Når du sætter dine møbler foran radiatoren, kan varmen ikke komme ordentligt rundt i din bolig, og den bliver dermed ikke fordelt ordentligt. Det betyder, at dine radiatorer bruger mere varme, end det er nødvendigt.

Prøv et pillefyr

Med et pillefyr kan du spare op til 70% på din varmeregning, afhængigt af den kilde du bruger til at opvarme din bolig på nuværende tidspunkt. Det koster en del at få et pillefyr monteret, men du vil tjene pengene hjem i løbet af få år. Du kan læse mere om Blackstar Plus-pillefyret her.

Hav et tæppe ved sofaen

Sørg for, at du har et tæppe ved din sofa. Her kan du sidde og slappe af med et tæppe omkring dig, og så har du ikke behov for, at der er så varmt i din bolig. Når du bevæger dig, genererer din krop varme, men sidder du stille, bliver du hurtigere kold – og her kan tæppet hjælpe dig.

EFTERLAD ET SVAR