Alt du bør vide om rygsmerter

0
2566

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange danskere lider desværre af rygproblemer. Smerter i ryggen opstår ofte grundet tunge løft, sportsskader, kropsvrid, dårlig fysisk form, inaktivitet elle arvelig disponering. I sjældne tilfælde kan smerterne være bryd i ryggen, svulster eller infektioner. Det er dog oftest en kombination af flere årsager, så det kan være svært at give et entydigt svar. For at forbygge disse problemer kan du følge disse anvisninger:

Find den perfekte seng

Køb en seng der hjælper og støtter din krop. Har du problemer med ryggen, kan du overveje at vælge en elevationsseng. Med en elevationssen kan man hæve fodenden, så ryggen kan slappe af, og du undgår spændinger i ryggen. Elevationsengen støtter også ryggen, hvis du er vant til at side foroverbøjet i sengen men telefonen eller en bog. Ved hjælp af elevationsengen er hovedet hævet korrekt, og du anstrenger ikke rygsøjlen.

Hovedpuden bør også præciseres til dit behov. Hold i nakken kommer ofte af en forkert størrelse hovedpude. Er hovedpuden for høj eller lav, bøjes rygsøjlen unødvendigt. Den ideelle hovedpude holder din nakke i samme position, som når du står ret op. Det er dog vigtigt at kende din soveposition. Læg mærke til hvordan du ligger, når du vågner om morgenen, da de fleste ændre soveposition i løbet af natten, denne position afgør, hvor høj og hård puden bør være.

Hvornår bør du kontakte lægen?

De fleste rygsmerter skyldes ”godartede” overbelastninger, og kan nemt forekomme med en lang arbejdsdag med kontorarbejde eller en dårlig træning session. Varer smertende ved, kan det være en god idé, at blive undersøgt, for at finde ud af, hvad der er galt, og hvad du selv kan gøre, for at få det godt igen.

Opsøge en læge hvis:

  • Rygsmerterne har varet mere end en uges tid
  • Smertestillende medicin virke ikke
  • Du oplever svimmelhed
  • Du oplever følelsesløshed i underkroppen
  • Du har nedsat kraft i benene

EFTERLAD ET SVAR