Bliv klar til sommeren med en splinterny terrasse i haven

0
86

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Drømmer du om at have en terrasse i forlængelse af din bolig? En terrasse er rar at have i flere situationer, såsom hvis du vil samles med vennerne en sommeraften, nyde udsigten af din have eller drikke morgenkaffen til lyden af fuglekvidder, inden du skal på arbejde. I denne guide kan du blive klogere på, hvordan du kommer i gang med at etablere en terrasse i haven.

Vælg den helt rigtige træsort

Foruden at placere terrassen og lave en arbejdstegning, så skal du også vælge den helt rigtige træsort til formålet. Det er vigtigt, at du vælger en træsort, der er slidstærk, så terrassen kan holde til det varierende vejr herhjemme i Danmark. For eksempel er lærk en af de foretrukne træsorter, når det kommer til terrasser.

Hvordan skal byggeriet finansieres?

Når du har planlagt selve byggeriet, skal du finde ud af, hvordan det skal finansieres. Hyre du et håndværkerfirma til at lægge terrassen, eller klarer du opgaven selv? Det har stor indflydelse på, hvor dyrt projektet bliver.

Hvis du gerne vil pifte din bolig op med en terrasse, men ikke har pengene nu og her, så lån penge på nettet. Inden du låner, skal du dog være opmærksom på følgende:

  • For at få en idé om lånets fulde omkostninger med alt inklusive, så skal du kigge på ÅOP – årlige omkostninger i procent.

  • Du skal tænke dig om, inden du låner til terrassen.

  • Har du nogle alternativer, såsom at finansiere projektet med din opsparing eller vente et par måneder?

  • Lån ikke mere, end du kan betale tilbage igen.

Indret terrassen og skab en hyggelig atmosfære

Sidst, men ikke mindst skal terrassen indrettes. Du kan indrette med hyggelig belysning, komfortable havemøbler, tæpper og potteplanter. Det er alt sammen med til at skabe en hyggelig og intim atmosfære på din terrasse.

EFTERLAD ET SVAR