Byggebranchen ser lyst på fremtiden

0
590

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kommer nok ikke bag på særlig mange, at det går godt i byggebranchen for tiden. En god økonomi, håndværkerfradrag og mange andre ting har gjort, at vi danskere generelt har være ivrige efter at hyre håndværkere og boligsalget er i den grad godt i gang. Faktisk så viser tal fra Deloitte og Dansk Byggeri, at aktiviteten er på det højeste niveau lige nu i intet mindre end 10 år.

Nybyg boomer

Det er især nybyggeri af både erhvervsejendomme og ikke mindst nybyggeri som typehuse og lignende, der er i meget stor fremgang, og hvis forudsigelserne holder stik, så bliver der i 2018 påbegyndt opførelsen af omkring 24.000 boliger, hvilket er et niveau man skal mange år tilbage tiden for at finde lignende.

Ingen tegn på afmatning

Når noget er på sit højeste, er der ofte mange, der begynder at have bange anelser og tro at toppen er nået, og at der er af afmatning eller et fald i sigten. Byggebranchen er dog meget positive omkring fremtiden, og de har stor tiltro, at det ikke kun er godt lige nu, men at fremtiden og bliver god. Den før omtalte analyse som Deloitte og Dansk Byggeri står bag, så forventer omkring 25% af alle byggevirksomheder, at de kommer til at opleve en vækst på mere end 10%, hvilket naturligvis er højt i et marked, hvor aktiviteten er på sit højeste i 10 år. Udover at forvente de får mere at lave, forventer de også at komme til at tjene flere penge, hvilket i mange år har været et problem i branchen, når der har været stigende travlhed.

I undersøgelsen er det kun godt hver 8. virksomhed, der ikke forventer en vækst, men derimod tror på, at de kommer til at have mindre at lave.

Udfordringen er hænder

Byggebranchen forventer altså ikke, at der kommer mindre at lave i de kommende år, tværtimod. Deres største problem bliver altså ikke at få kunder i butikkerne, derimod forventes det at blive et problem med kvalificeret arbejdskraft, da der mere eller mindre er ingen arbejdsløshed i branchen.

Når der skal findes mandskab er virksomhederne derfor enten nødt til at kapre fra hinanden eller ved at kigge udenfor landets grænser.

EFTERLAD ET SVAR