Dansk økonomi går lys tid i møde – hvad med danskerne?

0
1353

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Tiden for de årlige forudsigelser af alverdens ting er over os, og traditionen tro har de store finansielle aktører i Danmark set på, hvordan dansk økonomi vil udvikle sig i 2017. Der er lys i horisonten, men hvordan er den enkelte dansker rustet til dette?

Det har været et turbulent år for de finansielle markeder, og mange af dette års hændelser vil påvirke global økonomi i 2017. Briterne sagde med Brexit farvel til EU, og det amerikanske præsidentvalg, som endte med, at den amerikanske præsident fra nytår hedder Donald Trump, er blot nogle af de store begivenheder, som har og fremadrettet vil påvirke den globale økonomi. Alligevel går vi ifølge Nordea en lys tid i møde.

Højere investeringsaktivitet

Til Finans.dk udtaler Nordeas Cheføkonom Helge J. Pedersen; »Danskernes købekraft udvikler sig fornuftigt, og der er udsigt til stigende beskæftigelse. I takt med at der bliver mere udbredt mangel på arbejdskraft vil det også føre til en højere investeringsaktivitet over de kommende år. Netop større investeringer er noget, som dansk økonomi i den grad har manglet i mange år,«

Med den melding gør Nordea selv selvfølgelig klar til at hverve investeringslystne danskere, men flere undersøgelser viser, at mange af danskerne investerings kroner forsvinder i skjulte gebyrer og renter hos de etablerede finanshuse.

Derfor giver det ofte mening at undersøge, hvorvidt en privat investeringsforening er det rigtige valg i forhold til privat investering og din private pensionsordning.

Sælgere og rådgivere

Efter finanskrisen er danskerne blevet mere skeptiske overfor de klassiske servicegiganter såsom bankrådgivere, pensionsforvaltere og mere suspekte investeringbanker. Og det er måske med god grund. Det er for mange danskere blevet åbenlyst, at en bankrådgiver i højere grad er sælger og at din pensionsforvalter i virkeligheden belønnes per salg, og ikke per fortjeneste. Netop derfor skifter flere og flere danskere til uvildige rådgivere, for her betaler man for rådgivningen og ikke for servicen.

Der er noget utvetydigt modstridende i, at bankansatte rådgivere har større interesse i bankernes egne produkter fremfor netop den enkelte kundes privatøkonomi, så det kunne være, at 2017 bliver året, hvor flere danskere tager økonomien til revision og lader eksterne og uvildige rådgivere gennemgå og investere med kundens interesse som fokus.

EFTERLAD ET SVAR