Den traditionstro mandelgave

0
1694

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Ingen jul uden julepynt, ingen flæskesteg uden sovs og risalamande uden mandelgave. Sådan er det, og sådan har det været i mange, mange år i de danske hjem. Langt de fleste familier kender til den hyggelige tradition, hvor man efter en udsøgt julemiddag samles om desserten, der oftest består af risalamande og kirsebærsovs – mætte, men altid med plads til en lille portion.

Lige så mange familier vil helt sikkert kende til traditionen, fordi der ofte går sport og konkurrence i den. Alle spiser lidt for meget risalamande i håbet om at finde den berømte mandel, og bedst som skålen er tom, er det igen morfar, der har siddet dem den fra første skefuld. Hver familie har sine gode historier at fortælle om bordet, imens mandelgaven pakkes op af den heldige vinder.

Mandelgaven er ikke den nemmeste gave at finde, da den både skal kunne tilfredsstille voksne som børn. Så hvad finder man på? Det er nemlig ikke sikkert, at børn vil synes lige så godt om det, de voksne vil elske at få. Det gælder om at tænke kreativt og finde noget, som familien sammen kan få glæde af – ung som gammel.

En gave der spænder vidt

Når det kommer til mandelgaven, er der som sagt flere hensyn, der skal tages, også selvom at det ofte er børnene, der ser mere frem til netop den del af desserten. Alligevel kan det være en idé at finde på noget, som ikke kun appellerer til børnene, eftersom der er lige så stor sandsynlighed for, at det bliver en voksen, der finder mandlen.

Hos Bilka har man listet en række gode eksempler op på mandelgaver, der indbyder til familiehygge, hvor både børn og forældre kan deltage. Der tages højde for forskellige aldersgrupper i udvalget af mandelgaver, hvor nogle egner sig bedre til ældre børn end andre og nogle bedst til de yngste. Der er flere gode bud på spil, som hele familien kan samles om.

Blandt udvalget findes det populære spil Partners, som kræver taktisk sammenspil og tiltro. Du finder også det klassiske Matador, som sætter spillernes forretningssans på prøve. For de at de yngre børn også kan være med, er spil som Vildkatten og Uno ofte populære som mandelgaver. Begynder det derimod at tynde ud i børneflokken, som efterhånden er en del af de voksne, kan mandelgaven med fordel være en spændende krimi, kogebog eller rejseguide. Find en mandelgave her og hold fast i den hyggelige tradition.

EFTERLAD ET SVAR