Derfor er rejser fra Tyskland billigere

0
842

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Her i Danmark er vi vilde med at rejse, og hvert år er der mange hundrede tusinde børnefamilier, der pakker kufferterne og rejser sydpå til sol og varme. Der bruges hvert år mange milliarder på forskellige former for rejser.

Den absolut mest travle lufthavn er naturligvis Kastrup, og mere end 20 millioner passagerer kommer hvert år gennem lufthavnen. Den andenstørste lufthavn er Billund og herefter følger en række mindre som Århus, Odense, Aalborg med flere.

En anden ting der er begyndt at dukke meget op, er rejser fra Tyskland, hvor der kan være mange penge at spare i forhold til de priser de danske rejseselskaber. Det er ikke som sådan fordi de danske rejseselskaber har travlt med at skovle penge, men er også et udtryk for at momsen er lavere i Tyskland og at de med mange flere indbyggere har nogle andre fordele, end vi har her i landet.

Anderledes feriestruktur holder priserne nede

Som du kan læse på Skov Rejser, der arrangerer rejser til Tyskland, så er priserne især i industriferien meget attraktive. Hvis du har børn eller af andre grunde ikke har mulighed for at rejse uden for skoleferierne/industriferien, så har du uden tvivl stiftet bekendtskab med de massive prisstigninger, der er i midten af juli til midten af august.

Når mere eller mindre alle børnefamilier pludselig har ferie på samme måde, ville det naturligvis være mærkeligt, hvis det ikke påvirkede priserne, da det i høj grad handler om udbud og efterspørgsel.

I Tyskland er der en helt anden struktur på deres ferie år. Således holder alle skolebørn ikke ferie på samme tid, som det er tilfældet i Danmark. Det betyder også, at det ikke lige pludselig er alle tyskere, der skal ud og rejse på samme tid, og dette er altså med til at holde priserne nede på et langt mere fornuftigt lejde.

Der er derfor rigtig mange vest for Storebælt, hvor det kan betale sig at tage turen til Hamborg lufthavn lidt syd for grænsen.

EFTERLAD ET SVAR