Derfor skal du vælge en international funderet efterskole til dit barn

0
123

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Verden er spundet sammen på kryds og tværs som edderkoppens net, og de stærke internationale tendenser ser på ingen måde ud til at fortage sig. Derfor kan du som forældre være med til at forme dit barn med et internationalt udsyn, der sikrer bedre vilkår under videre uddannelse – og forforståelse for det arbejdsmarked og den verden, der venter.

Sådan får dine børn de bedste forudsætninger

Når de unge mennesker skal gøres klar til en sammenspundet verden, giver det mening at starte tidligt. Elever får engelskundervisning tidligere end nogensinde før i folkeskolen, og det er ikke uden årsag. Vores unge mennesker har ganske enkelt brug for at lære mere om den verden, vi er en del af. Et af de steder, hvor man kan forbyde sig i denne, er på en international efterskole. Her får eleverne mulighed for at tillægge sig en værdifuld international dimension på deres udsyn.

Denne type efterskole vil have fokus på dannelse ved at tilbyde rejser til udlandet og engagerer eleverne i sprog – naturligvis også med fokus på at forstå de kulturelle ting, der gør sprog og kultur til noget unikt i landet.

Det betyder, at en elev, der påtænker at lære spansk på gymnasiet, allerede kan gøre sig et fagligt stort spring og komme foran i sine sprogkundskaber. Derudover er der naturligvis en vigtig lektie i at starte undervisningen tidligere. Man lærer nemlig, at det er okay, når man stiller spørgsmål og at det er okay at fejle nogle gange. Den forståelse fungerer som en katalysator til hurtigere indlæring, når der senere skal læses videre.

Fordi vores samfund er internationalt, vil der dog også trækkes tråde til vores samarbejde på tværs af landegrænser. Derfor vil der ikke kun være mulighed for at fokusere på særlige sprog, men også være vigtig undervisning, der synliggør EU’s rolle og lægger op til debat og projekter med det internationale fokus i højsædet.

Ønsker dit barn at gå på efterskole vil det med andre ord give rigtig god mening at overveje en international, der er med til at klargøre dit barn fagligt og personligt til den videre dannelsesrejse i en internationaliseret verden.

EFTERLAD ET SVAR