Det er dyrt at dø

0
1271

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er få ting her i livet der er sikre, en af dem er, at man skal herfra. For ligesom vi alle sammen er blevet født, så skal vi alle sammen dø. Det kan være svært at tale om, og det er da i sagens natur heller ikke det mest livsbekræftede emne, der findes. Uanset om man har lyst til at tale om det eller ej, er det dog en rigtig god ide at gøre sig sine forberedelser, hvis man har mulighed for det.

Undgå at efterlade en stor udgift og et stort rod.

Der findes mange muligheder for at oprette en speciel konto, hvor man kan indbetale et beløb, der svarer til udgiften der er ved en begravelse. Der kommer nemlig mange udgifter, når man afgår ved døden. Begravelse, kiste og lignende kan lynhurtigt løbe på i langt over 30.000 kroner, inden man har set sig om. Det er heller ikke unormalt, at det løber på i det dobbelte.

Der er desuden mange ting, der skal tages stilling til i forbindelse med dette. Hvis du vil gøre livet lidt lettere for de efterladte, så planlæg den selv. Sørg for at nedskrive eventuelle ønsker, så de ikke skal skal forholde sig for meget til dette. Har du eventuelt et større hus, eller mange ting, uden reel værdi, kan det desuden være en god ide at hyre profesionelle til at stå for håndtering af dødsbo. Det kan være hårdt for de efterladte at stå med denne del.

På Begravelsesguiden.dk finder du mange gode råd om alt fra økonomi til at finde den rette bedemand til opgaven af meget andet. Det er dog klart det “nemmeste”, hvis man selv har overskud til at ordne disse ting, fremfor at lade de efterladte stå med det.

Hvis du ved du har en gæld, kan det være en ide at informere sine efterladte om dette, da de kan arve gælden. De har også mulighed for at sige, de ikke vil arve, og dermed undgå gælden.

EFTERLAD ET SVAR