Det skal du vide om skærmbriller

0
182

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du briller – og tilbringer du størstedelen af din arbejdsdag foran en skærm? Så har du måske brug for skærmbriller med styrke. Læs med her og bliv klogere på, hvad skærmbriller er og hvorfor det er en god investering i dit arbejdsliv.

Hvad er en skærmbriller?

En skærmbrille er en brille, der er specielt udviklet til skærmarbejde. En skærmbrille giver dig de bedste arbejdsforhold foran skærmen ved at gøre det muligt for dig at fokusere på skærmen, som generelt er længere væk end du f.eks. ville holde en bog eller en avis.

Kan jeg ikke bare bruge mine almindelige briller?

Mange bruger deres almindelige brille foran skærmen, men det er ikke en holdbar løsning. Det kan nemlig give gener som f.eks. hovedpine, stivhed i nakken og træthed. Det er hovedsageligt fordi at den almindelige brille ikke er tilpasset synsafstanden til skærmen. Det er derfor en god idé at anskaffe nogle skærmbriller, hvis man tilbringer mange timer foran skærmen på arbejdet.

Skal jeg så skifte mellem mine almindelige briller og skærmbriller i løbet af arbejdsdagen?

Der er sket en stor udvikling inden for skærmbrilleglas, og det er faktisk i dag muligt at tilpasse en skærmbrille efter brugerens personlige behov. En skærmbrille kan tilpasses således at brugeren både kan se skarpt på skærm og tastatur g også på en afstand af enten 1, 2 eller 4 meter, alt efter typen af glas, man vælger. Det er derfor ikke længere nødvendigt at skifte mellem almindelige briller og skærmbriller ved skiftende arbejdssituationer, som man skulle før.

Hvornår har jeg brug for skærmbriller?

Du får brug for skærmbriller, når styrken i dine briller ikke længere er tilstrækkelig til skærmarbejde. Det er normalt først, når du opnår 40-50-årsalderen, at du vil opleve et behov for skærmbriller, da øjnenes evne til at stille skarpt svækkes med alderen. Du har dog sandsynligvis brug for skærmbriller, hvis du oplever at du sidder bøjet ind over bordet for at kunne læse på skærmen eller generelt ikke kan stille skarpt på computerskærmen.

Skal jeg selv betale for skærmbriller?

Hvis du har brug for skærmbriller i dit daglige arbejde, så skal virksomheden betale for dem. Hvis du har en mistanke om, at du har brug for skærmbriller og oplever gener i forbindelse med skærmarbejde, har du ret til en betalt synsundersøgelse. Hvis denne undersøgelse viser, at du har brug for skærmbriller, er det din arbejdsgiver, der skal betale for skærmbrillerne.

EFTERLAD ET SVAR