Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En kampagne for den danske filmbranche sagde for nogle år tilbage, at man skulle bevare originalerne og droppe kopierne, hvilket naturligvis hentydede til, at man ikke skulle kopiere film, men købe dem originalt. Dette budskab er stadig korrekt, men det er ikke i alle henseender, at det bedste er at droppe kopierne.

Et af de steder, hvor det som forbruger i den grad kan betale sig at benytte sig af kopier i stedet for originaler, er, når det kommer til blækpatroner og generelle forbrugsstoffer til printere, her kan der nemlig være helt op mod en besparelse på 90%, hvis man eksempelvis køber hos Inkpro.dk

Helt lovligt at vælge kopier

Selvom det er kopier, er der intet ulovligt i at vælge disse i stedet for de originale lavet af producenterne. Der er ingen tvivl om, at producenter som Canon, Lexmark, HP og alle de andre tjener styrtende på at sælge forbrugsstoffer til deres printere.

Det kan typisk sagtebns koste omkring 600 kroner, hvis man skal skifte patroner på en HP, et beløb der ofte nærmer sig det samme som en ny printer, hvis man har købt en af de mindre modeller. Det er en af deres måder at tjene penge, selv hvis de ikke tjener det store på selve printeren. Vi kender også dette fra andre industrier som eksempelvis bilbranchen, hvor de ofte ikke tjener meget på selve bilen, men kan tjene meget på ekstra udstyr, service og lignende.

De fleste kan nok regne ud, at der ikke er den helt store forskel på blæk, så det handler i langt højere grad om, hvordan de er pakket ind, og hvordan emballagen ser ud, og hvilket producent navn, er står på kassen til det.

Dog skal man være opmærksom på, at nogen producenter siger, at garantien ikke dækker, hvis der ikke er brugt originale patroner til maskinen.

EFTERLAD ET SVAR