Er en chihuahua din nye bedste ven?

0
175

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Leder du efter din nye bedste ven? Så er det måske en chihuahua der er det helt rette valg. Det kommer dog helt an på hvad det er for en hund du leder efter og hvad du kan tilbyde den i hverdagen, for her er der bestemt forskel på de mange hunderacer der findes rundt omkring i verden. Den rette viden omkring en hund er alfa og omega for at få den rette nye bedste ven i form af en firbenede en af slagsen og derfor kommer her 3 forskellige faktorer som du bør tage hensyn til ved en chihuahua;

1# En hund med en meget lang levetid

Selvfølgelig leder du ikke efter en hund der kun kan holde nogle få år, du er allerede klar over, at en hund er noget der skal tages ansvar for i mange år frem i tiden og det er lige præcis det som rigtig mange mennesker ønsker. Deres nye bedste ven skal gerne kunne holde for evigt og det er da også tæt på at dette gør sig gældende for en. chihuahua. Hundens gennemsnitlige levealder bliver nemlig gjort op i forhold til deres vægt og deres sundhedsstatus og her er en chihuahua på toppen og bliver gerne 15 år eller mere.

2# Lille størrelse med en kæmpe personlighed

Faktisk er det mange gange således, at jo mindre en hund der er tale om, jo større en personlighed før sig gældende og det er da måske også fordi at de har brug for at skabe lidt mere opmærksomhed omkring sig end de store racer. En chihuahua er måske meget lille i størrelsen, men er samtidig også en af de racer der er kendt for at have den absolut største personlighed, til fordel for dig der ønsker en hund der er helt sin egen, men du skal måske også forvente lidt stædige kampe eller sære træk, når du har den lille charmetrold i hjemmet.

3# Brug for rigeligt med aktivering

Sammenlignet med størrelsen, så har en chihuahua faktisk brug for en hel del motion og i hvert tilfælde også en hel del mental aktivering. Dette er slet ikke noget problem, hvis du vælger at tage din hund med dig hvor end du går, men er den ofte og alene hjemme i længere tid ad gangen, så kræver det en hel del af dig når du kommer hjem. Både fysisk og mentalt, hvor sanserne får frit løb.

EFTERLAD ET SVAR