Er en skudsikker vest ulovlig?

0
4978
skudsikre veste

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.


I dagens danmark har der de seneste par år, været snak om at skudsikre veste skulle gøres ulovlige. Dette er dog noget som kun har været diskuteret, og derfor er det som udgangspunkt lovligt at bære en skudsikker vest, som civil, uanset dit formål og gøren.

Dog kan der i specielle situationer være hjemmel for politiet til at konfiskere en skudsikker vest. Dette kan eksempelvis være i visitationszoner, hvor der af denne sag er blevet afsagt dom i at det er ulovligt at bære en skudsikker vest i en visitationszone, da det må antages at man vil udføre en strafbar handling, og derfor kan politiet have lov til at konfiskere skudsikre veste. (https://www.domstol.dk/Procesbevillingsnaevnet/nyheder/Appeltilladelser/Pages/Beslagl%C3%A6ggelseafenskudsikkervest.aspx)

Dette har dog primært været under bandekonflikten, hvor bandemedlemmer har fået konfiskeret deres skudsikre veste i visitationszoner.
Normalt anses en skudsikker vest for personbeskyttelse, og derfor kan alle og enhver anvende disse.

Til personbeskyttelse anbefales det at man vælger en skudsikker vest, som er tynd, let og fleksibel, således at denne kan skjules 100% under en t-shirt eller lignende.

Dette er ikke kun så vesten er behagelig at bære, men også fordi at den er skjult således at du kan bære en skudsikker vest i det offentlige.

Sørg for at vælg en skudsikker vest som er åndbar

Når du skal bære en skudsikker vest under tøjet er det vigtigt, at du vælger en skudsikker vest, som er lavet med et ordentligt åndbart materiale. Der findes mange “mesh” materialer, som ikke giver din krop mulighed for at kunne ånde, og efter 2-3 times brug vil vesten blive svedig og varm.

Derimod findes der teknologier som Outlast PCM, hvilket er en teknologi, som kan holde og give slip på varme. Bemærk at det er en teknologi, som sættes fast på den del af vesten du har ind mod kroppen. Dette gør det muligt at bære en skudsikker vest i op til 12-14 timer uden problemer, da Outlast automatisk køler din krop ned, hvis du har det for varmt.

Du kan finde skudsikre veste med Outlast PCM teknologi hos Protection Group Danmark, som har licens på dette.

EFTERLAD ET SVAR