Få det bedste ud af dine medarbejdere

0
230

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

De fleste ved, at en virksomhed fungerer bedst, hvis den får det absolut optimale ud af sine ansatte. Der er rigtig meget pointe i denne tankegang, for det er netop den, som er motoren bag, og derfor skal dine medarbejdere selvfølgelig både være effektive og dygtige. Der findes flere måder at få mest muligt ud af sine ansatte, som dette blogindlæg kigger lidt på.

Hvis du vil have din virksomhed til at fungere optimalt, så skal du selvfølgelig finde den rette balance på rigtig mange punkter. Du skal finde ud af, hvad dine ansatte selv kan klare, og hvad du skal købe dig hjælp til. Du skal have den ledelsesstil, som passer til dit koncept og din stab, men generelt er der en række ting, du kan gøre som leder – nogle af dem har vi samlet nedenfor.

Teambuilding

Vi starter med en klassiker, som mange virksomheder har taget i brug i løbet af årene. Selvom det kan virke lidt banalt, så er der altså en grund til, at det er så populær en ting at gøre. Det kan nemlig være med til at rykke enormt mange ting i en virksomhed, at man lærer hinanden at kende på andre og nye måder.

Tager man en tur på teambuilding, kan nogle ting måske blive set i et helt nyt perspektiv. Det kan handle om, at man får øvet sig i at samarbejde i nogle ting, som virker ret fjerne fra det normalt arbejde, men som måske alligevel giver rigtig god mening. Kan man samarbejde om en tung træpæl i skoven, er det sikkert også muligt hjemme på kontoret.

Der findes nogle arrangører af denne slags ture, og det er oplagt at tage fat i et selskab, som har erfaring med det, så man får arrangeret turen på et passende niveau. Man kan fortælle om sine muligheder og behov, og så kan der blive strikket en rigtig sjov tur sammen.

Man kan også udvikle sit team på andre måder, blandt andet ved at få lavet personlige profiler. Det kan måske give et bedre indblik i de forskellige personer, og det gør det muligt at lære nogle nye ting om hinanden. Har du ikke hørt om det før, så se mere om en disc profil her.

Køb hjælp ind

Hvis man ikke selv har kompetencerne i virksomheden lige nu, så er det oplagt at købe noget hjælp ind udefra. Det kan i mange tilfælde svare sig, fordi det giver mindre besvær, og fordi prisen på arbejdet måske endda er billigere. Det kan være på områder, hvor man ikke selv er ekspert endnu – eksempelvis data, strukturering eller sågar rengøring. Det kan også være telefonpasning, som mange vælger at få hjælp til. Se eksempelvis www.citycallcenter.dk og kontakt deres erhvervsafdeling. De vil kunne sætte dig nærmere ind i, hvor de kan hjælpe dig.

Spørg dine ansatte

Et sidste godt råd handler om, at du skal spørge dine ansatte til råds. Det er dem, som går rundt i arbejdet til dagligt, og de har derfor et unikt indblik i tingenes tilstand.

 

EFTERLAD ET SVAR