Få gulvvarme under dine trægulve

0
194

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det bliver stadig mere almindeligt at installere gulvvarme, især i nybyggede boliger. Det er der flere gode grunde til. Gulvvarme er det mest komfortable, varmebesparende og det forstyrrer på ingen måde øjet eller indretningsmulighederne rummene, som væghængte radiatorer gør. Og når man fra starten planlægger gulvvarme, så er det nemt at lægge det rigtige gulv ovenpå. Gulvvarme er ikke en ting, man fortryder. Særligt når man kan trippe rundt på bare fødder og se børnene lege på gulvet, uden at blive nervøs for forkølelser.

Gulvvarmes fordele og ulemper

Ved renoveringsprojekter af ældre huse ser man tit, at der bliver installeret gulvarme enten i kombination med radiatorer eller som fuld opvarmning i alle rum. Gulvvarme er behageligt og giver en god varmefordeling i huset. Men der er også ulemper ved gulvvarme, da det reagerer langsomt og ikke fungerer lige godt under alle typer gulv. Gulvvarme under et stengulv føles ikke nødvendigvis lunt, selvom det varmer rummet op. Sten og fliser skal nemlig have en højere temperatur end for eksempel træ, før de føles lune. Trægulv er mere medgørligt i forhold til gulvvarme, da det bedre kan formidle varmen, uden at termostaten skal skrues meget højt op.

Det perfekte trægulv til gulvvarme

Du har stort set frit valg mellem gulvbelægninger, når du skal finde gulv, der er egnet til at ligge oven på gulvvarmesystemet. Du kan både anvende trægulve, linoleum, vinyl, kork, gummi, laminat, klinker og fliser, der kan tåle gulvvarme. Men hvis dit hjerte er faldet for trægulv til stuen, så bør du undersøge, om producenten anbefaler, at den pågældende gulvbelægning bruges sammen med gulvvarme. AlpoGroup laver trægulve i høj kvalitet og forhandler gulve, der er perfekte til gulvvarme. Et lamelplank er opbygget i flere lag, som gør det egnet til at udvide sig under temperaturudsving. AlpoGroups kraftige lamelplank med hele 6 mm slidlag er således perfekt til gulvvarme. Du kan få gulvet i en smuk eg, enten ubehandlet eller med lak eller olie.

 

EFTERLAD ET SVAR