Forbrug: Danskerne har verdensrekord i økologi

0
855

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

De seneste år er der sket en stigning i salget af økologiske varer, viser undersøgelser fra Danmarks Statistik. Salget af økologiske varer voksede ifølge undersøgelsen med 12 procent fra 2014 til 2015. Det betyder, at vi i Danmark stadig er dem, der køber flest økologiske varer i detailhandlen.

Danskerne er klar til mere økologi

Statistikken viser, at danskerne er klar til endnu mere økologi — og denne tendens har supermarkederne været hurtige til at opfange. Mange butikker har nemlig indført, at der på en bestemt uge dag eller én dag om måneden er mulighed for at købe økologi til ekstra nedsatte priser. Det har været særdeles populært.

Og det beviser altså, at der nu er grobund for, at økologien kan vokse endnu mere på de danske butikshylder. Den kraftige vækst sender nemlig et signal til erhvervslivet om, at det ikke længere er et risikabelt sats at have økologi i sortimentet. Tværtimod, fristes man til at sige.

Gælder ikke kun fødevarer

Det er ikke kun økologiske fødevarer, de danske forbrugere lægger i kurven. Der bliver også handlet økologiske sutter, børnetøj, tøj og meget, meget mere. Dog er det stadig fødevarerne, der vejer tungest. Der bliver nemlig solgt langt flere økologiske fødevarer, end det har været tilfældet tidligere, og det skyldes først og fremmest, at der har været mere fokus på de økologiske fødevarer. Det gælder i særdeleshed kød, frugt og grønt.

Flere super- og hypermarkeder er dog også begyndt at satse på tøj i økologisk bomuld. Faktisk er der i mange butikker deciderede økologiske afdelinger, hvor der udelukkende bliver solgt økologisk tøj.

Tendensen er stigende, og derfor håber vi på, at det kommer til at definere de kommende år. Det er skønt, at vi i et land som Danmark, kan være foregangsløbere, og det er en rekord, vi kan være stolte af; at vi er det land i verden, hvor der lægges flest økologiske varer i kurven.

Du kan læse mere om hvordan du kan få et grønnere liv her. 

EFTERLAD ET SVAR