Er forbrugsfesten løbet løbsk for dig?

0
644
Er forbrugsfesten løbet løbsk for dig_

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi køber alverdens ting som aldrig før. Der findes et væld af forskellige ting og dimser, som vi bare må eje. Det kan være alt fra kæmpe stort elektronikudstyr til små smarte gadgets. Vi går sikkert mange i den tro, at vi ikke kan leve uden den her ting. Vi må eje den, da den vil gøre vores liv meget bedre. Det overrasker ikke nogen, at forbrugsfesten har fået frit løb for nogle mennesker, der glemmer at kigge på, om der nu er økonomi til i budgettet. Læs med her og få gode råd til, hvordan du undgår at din forbrugsfest tager overhånd.

Er det nødvendigt?

Noget af det første du skal overveje, når du står med en vare i hånden på vej til kassen, er, om det her er et impulskøb eller et overvejet køb. Impulskøb er efter følelsesbetonede. Måske er det slet ikke noget, vi har brug for, men lige i øjeblikket når man går forbi den her smarte ting, virker det som en knaldgod idé. Øv dig i at bruge 1 minut på at overveje, om det er en impulsfølelse, du får, der siger, du må eje det her, eller er det faktisk noget du kan undvære? Det kræver lidt øvelse at tage sig tid til at overveje sine købsbeslutninger.

Selvom du måske har overvejet at købe noget i lang tid, kan det stadig være en god idé at overveje, om det er alfa omega, du får købt det her, eller det er noget, der kan vente til, der er luft i økonomien til det. Der er fx stor forskel på, om du mangler et sengetæppe eller cykellygter. Vigtighedsovervejelsen kan gøre en stor forskel for, om du bare køber løs af det, du lige synes du mangler. Ved at overveje om det egentlig er nødvendigt, kan du skære meget overflødigt forbrug fra og evt. vente, til budgettet tillader det.

Find balancen

Det lyder måske som en kliche, men det handler jo i bund og grund om at finde en balance, hvor man køber det, der er nødvendigt, samtidig med at der er styr på budgettet. Er der plads i økonomien til at købe mindre vigtige ting, kan du overveje at gøre det.

Det skal dog ikke være sådan, at lige så snart der er ekstra penge på kontoen, skal de bruges på et eller andet. Det kan være svært at få et sundt forhold til penge. Kunsten er lære at acceptere, at det er fint nok, der står ekstra monetos på kontoen, uden man absolut skal gå ud at bruge dem. Det er altid rart at have lidt ekstra stående til en regnvejrsdag.

EFTERLAD ET SVAR