Fremtiden indenfor teknologi er decentraliseret

0
19
web 3.0

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I dag bliver meget af det, vi foretager os på internettet varetaget af servere, der rummer enorme mængder af data, og som er koblet op på et netværk med resten af verden. Det er det, der skaber internettet. Man kan sige om det internet, vi bruger i dag, at det er centraliseret. Det vil sige, at meget af informationen er samlet på specifikke steder frem for at være spredt ud over mange steder.

Fremtiden indenfor teknologi bliver decentraliseret

I de seneste år der opstået teknologier, der gør mange af de vigtige opgaver på internettet decentraliserede. Hvor det førhen har været nødvendigt at have en central server med tilsvarende centrale videns- og magtsamlinger, kan man med den nye decentraliserede teknologi varetage rigtigt mange essentielle opgaver på internettet via store netværk, der arbejder på helt almindelige menneskers computere. Det er det, vi kalder for Web 3.0 eller web4.

Med web4 bliver det muligt at arbejde med kryptering og håndtering af værdier uden at skulle have en tredjepart inde over arbejdet. Det er svært at sige, hvilket potentiale teknologien rummer, fordi den er så ny, og den ikke minder om nogen form for teknologi, vi har haft i historien.

Mange mennesker, der er interesserede i feltet, kan godt lide at tænke på web4 som en slags nyt internet. Da det nuværende internet kom frem, havde det potentiale til at være alt det, det er i dag, men menneskene dengang havde ikke evnen til at forestille sig, hvad internettet ville blive brugt til. Det er først nu, hvor der er gået mange år siden, at vi for alvor kan se og forstå de muligheder, internettet har med sig. Det er også først nu, vi kan se, hvor meget internettet har forandret verden, og sikkert også vil blive ved med at forandre verden i fremtiden.

Web4 har et frigørende potentiale

Noget af det, der er enormt interessant ved web4 er dets potentiale for at lave transaktioner af værdi mellem mennesker uden at skulle involvere en tredjepart til at moderere transaktionen. Med web4 er det muligt at handle mennesker imellem, og på den måde gøre mange platforme, der har til formål at facilitere transaktioner overflødige.

Web4 har derfor et stort potentiale til at kunne frisætte mennesker, og give dem mere handlekraft i markedsøkonomien. Det er sandsynligt, at almindelige mennesker i mindre grad vil være underlagt retningslinjer og vedtægter fra større firmaer, når de begår sig i verden, og at de vil have mere frihed til at bestemme ting selv.

Der findes rigtigt mange gisninger og profetier omkring web4, og det kan være svært at orientere sig i, hvad der faktisk kommer til at blive til noget, og hvad der ikke gør. Dertil kommer, at mange mennesker ser fremkomsten af det nye internet som en mulighed for at tjene penge. Debatten kan derfor ofte været farvet af mange interesser. Uanset hvad er det et faktum, at web4 er på vej, og at det får en stor betydning for fremtiden.

EFTERLAD ET SVAR