Gør brug af alkoholbehandling, hvis du finder det svært at komme ud af dit misbrug på egen hånd

0
66
alkoholbehandling

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange gode grunde til at komme ud af sit alkoholmisbrug, hvis du er havnet i et. Det kan ofte være svært at se selv, idet det kan være en årelang livsstil, man gradvist har tilvænnet sig. Men måske du er blevet gjort opmærksom på det af dine omgivelser, som ønsker du ikke står alene og derfor har bedt dig om at søge professionel hjælp.

Hvorfor benytte professionel hjælp

Der er gode grunde til at søge hjælp hos professionelle. De har stor og bred erfaring med misbrug og i at hjælpe alkoholikere ud af deres misbrug. Dertil at have en hånd kan være trygt i behandlingsøjemed A Misbrugsbehandling, idet der kan være mange mekanismer eller situationer, som kan kræve sideløbende terapi m.m. oven i alkoholbehandling.

Hele familien støttes

Medafhængighed er ofte en del af alkoholisme. Derfor indtænkes hele familien ind i alkoholbehandling, såfremt det er et ønske. For alkoholisme kan være svært at deale med for alle i familien. Især når det er et menneske, man holder af som er fanget heri. Det kan for alle i familien være forbundet med mange sårede følelser grundet svigt og dertil være svært rummeligt for den misbrugsramte. Heraf er det væsentligt, at hele familien støttes i at komme tilbage på rette spor.

Signaler man bør være opmærksom på

Alkoholisme kan være nedarvet gennem generationer. Oftest er alkoholen en flugt tilstand grundet indre smerte.

Der er mange grader af alkoholisme, men signaler som;

  • ikke værende til stede
  • manglende overskud
  • humørsvingninger
  • dulme af ”ked af det” følelser med alkohol
  • depressionslignende tilstande
  • brudte opgaver og aftaler

Kan hænge sammen med et for stort alkoholindtag. For alkohol kan være en lumsk fælde. For afhængighed kan komme snigende og måske opdager man ikke selv, at man har et misbrug, før familien eller andre gør en opmærksom på det.

Børn af alkoholikere

Er der børn i et alkoholiseret hjem er det vigtigt at vide, at ingen børn har gavn eller glæde af alkoholismens indtog i deres liv. Mange børn oplever store ar på sjælen ved at vokse op i alkoholisme. Derfor er det vigtigt, at mønstret samt den onde cirkel brydes med tanke på ens børn. Alkoholikeren kan selv have været dette udsatte barn, hvilket gør at professionel alkoholbehandling er en nødvendighed for at komme sin afhængighed til livs.

Alkoholskader

Et langvarigt alkoholmisbrug kan medføre store alkoholskader på både krop og sjæl. Derfor er det vigtigt, at tage et eventuelt misbrug alvorligt. Jo før desto bedre, du får eller tager imod professionel hjælp jo større chancer for at dit liv gradvis bedres. Her kan støtte ligeledes fra andre ligesindede være til stor gavn. For ligesindede har som dig mærket tingene på egen krop, hvilket gør at de kan være en støttende hånd i en måske svær og uoverskuelig periode. Det kræver nemlig mod, vilje og styrke at komme ud af et mangeårigt misbrug og ikke alle står stærkt alene.

EFTERLAD ET SVAR