Guide: Få orden i din forskudsopgørelse

0
212

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Du ved det sikkert godt – det er vigtigt, at du har styr på din forskudsopgørelse og er opmærksom på at få udfyldt den korrekt. Men du er bestemt ikke alene, hvis du er én af dem, der synes, at det kan være lidt svært at finde rundt i de mange beløb og afdrag og fradrag og takster, som det kræves, for at man kan udfylde opgørelse. Derfor har vi samlet en kort guide til, hvordan du får bedre orden i din forskudsopgørelse.

Tjek den jævnligt og sæt tid af til det

For mange er forskudsopgørelse noget, der bare bliver udskudt og udskudt, indtil det er for sent. Men hvis du ikke har styr på din opgørelse, kan du opleve at få skattesmæk, eller du kan gå glip af gode fradrag, f.eks. håndværkerfradrag eller kørselsfradrag. Det er derfor en god idé, at du sørger for at tjekke den flere gange om året, og at du sætter tid af til det, så du ikke bare skynder dig igennem det uden at få den tjekket ordentligt igennem.

En fingerregel er, at du altid skal være opmærksom på din opgørelse, når der sker ændringer i din indkomst – f.eks. hvis du skifter arbejder –, eller når din økonomi af anden årsag ændrer det – f.eks. hvis du bliver gift eller skilt, eller hvis du køber eller sælger ejendom.

Få hjælp hvor det er svært

Det er ikke altid, at man som privatperson tænker over, at man kan opsøge hjælp, når det med skat og opgørelserne bliver svært. Men det kan være det værd, hvis du er i tvivl, så du er sikker på, at du både betaler og får udbetalt de rette penge. Derfor kan det være en god idé f.eks. at opsøge en revisor, som kan hjælpe dig med at sætte tingene i system. Hos Revimatch kan du få mere at vide.

EFTERLAD ET SVAR