Guide: Sådan skifter du hundefoder

0
1891

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det meste hundefoder følger de samme standarder, så derfor vil du i mange tilfælde kunne nøjes med det billigere hundefoder. Der er penge at spare, hvis man vælger at gøre det, men det kræver, at hunden er med på idéen — og derfor er det vigtigt, at du holder øje din hund, hvis du vælger at skifte mærke.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er altid discountfoder, der er lige godt for hunden — så det er altså ikke udelukkende et spørgsmål om, hvorvidt hunden kan lide maden. Det er også af stor betydning, om hundefoderet er godt for hunden. Vil du være sikker på dette, bør du eksempelvis vælge hundefoder fra Essential Foods, der produceres efter BOF-princippet, som du kan læse mere om på deres hjemmeside, hvor du også kan købe hundefoder.

Hver femte familie har hund

Hunde er del af hverdagen i mange danske familier. Faktisk har hver femte danske familie hund, og derfor er hundemad selvsagt en stor post i familiebudgettet. Køber du tørfoder til en velvoksen labrador, så løber regningen for hundefoder nemt op på mellem 4.000 til 5.000 kroner om året.

Sænkes den pris, så vil der være mange penge at spare i løbet af hundens liv. Men hvordan skifter du egentlig fra ét mærke til et andet — og hvad skal du være opmærksom på?

Bland det nye foder med det gamle

Når hunden får nyt foder, så tager det tid for dens mave at vænne sig til det. Sørg derfor for at foderskiftet spredes ud over en længere periode, så der gradvist blandes mere af det nye foder i det gamle. På den måde sikrer du dig, at hundens mave ikke ‘chokkes’ ved brat at skifte fra det ene til det andet.

Det bør du være opmærksom

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, hvis du skifter hundens foder ud. Hold blandt andet øje med, om hunden spiser op — og om den er lige så aktiv og opmærksom, som den plejer at være.

Tjek afføringen — Optager hunden de næringsstoffer, der er i foderet, så bør afføringen være fast. Derudover bør hunden ikke besørge mere end maksimalt fire gange om dagen.

Hold øje med vægten — Den bør være stabil, også selvom du skifter foder. Hunden må derfor hverken tabe sig eller tage på.

Pelsen skal være blød — En mat pels kan betyde, at der er for få vitaminer og mineraler i foderet.

 

EFTERLAD ET SVAR