Guide: Vælg de rigtige gardiner til dit hjem

0
1379

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ikke gardinerne, der nødvendigvis står øverst på listen over ting, du går mest op i, når du skal indrette dit hjem. Derfor ender mange mennesker med en standardløsning, der er billig og enkel, og hvis eneste formål er at skærme for solen samt væren en smule om privatlivet.

Gøres det efter denne opskrift, når der skal vælges gardiner, så ender ud ofte med et dårligt og kedeligt resultat, som vil stå i kontrast til de andre elementer i dit hjem, der er brugt lidt mere tankeaktivitet på at udvælge.

Det er en skam. Der findes nemlig en masse gardinløsninger, som ikke bare er kedelige og bliver nedgraderet til udelukkende at være funktionsdygtige, men som rent faktisk også kan komplimentere den øvrige stil i din bolig.

 

Skræddersyede gardiner — hvorfor?

Vælger du et skræddersyet gardin, så er det muligt at få lige præcis den løsning, du ønsker. De kan nemlig fås i alle tænkelige farver, mønstre, størrelser, kvaliteter og stoffer, der hver især kan tilpasses det behov, du har.

Har du brug for mørklægningsgardiner i soveværelset, så kan du få lavet det i samme udtryk, som de gardiner, du ønsker i stuen og på badeværelset — også selvom de skal have en helt anderledes funktion for hvert rum, de hænger i.

Derved bliver den røde tråd altså bibeholdt i din indretningsstil, også selvom der egentlig er tale om helt forskellige gardiner.

 

Hvilke gardintyper findes der?

Der findes mange forskellige typer af gardiner, og det varierer generelt, hvilke der er populære. Herunder gennemgår vi de forskellige typer af gardiner, der er mest oppe i tiden lige nu.

Rullegardiner

Et rullegardin er lavet af ét stykke stof, der nemt kan rulles op og ned ved at trække i en snor eller i selve gardiner. Det er en populær løsning, fordi de er meget enkle i deres udtryk, når de er rullet op, og derfor passer de ind i de fleste hjem. Rullegardinet kan desuden fås med mørklæggende funktion.

Persienner

Persienner er den gardintype, som vi oftest har tendens til at vælge. Det skyldes, at de er nemme, billige og praktiske, og samtidig skærmer de godt af for solen. Persienner gør det desuden sværere for nysgerrige sjæle at kigge ind ad vinduerne. Derfor egner de sig særdeles godt til bad, bryggers og køkken — og så er de også nemme at tørre af.

Plisségardiner

Plisségardiner er blandt de gardiner, der er mest populære lige for tiden. De passer ind i de fleste hjem og i de fleste hjem og rum, da de byder på et stort udvalg af forskellige funktioner; solafskærmning, flere lag, lysreflektion, isolerende lag samt mulighed for at placere gardiner flere forskellige steder i vinduet, så det er muligt udelukkende at afskærme der, hvor der er brug for det.

Lamelgardiner

Et lamelgardin er et smukt gardin, der især passer på store og åbne vinduespartier — eksempelvis vinduer med panoramaudsigt. De lange, elegante lameller kan i visse tilfælde give et indtryk af, at rummet er større, end det er i virkeligheden, og samtidig fylder de minimalt, når de er trukket fra.

Lamelgardinet fungerer som persienner, og de kan derfor også bruges til at styre lysindfaldet, hvilket er yderst effektivt i store vinduer. Her kan der nemlig komme rigtig meget lys og varme ind.

Lamellgardiner kan fås her.

 

Vælg én gardinleverandør

Når du skal have gardiner hængt op i dit hjem, så vælg én forhandler i stedet for at købe fra flere forskellige steder. Hvis du kun vælger en enkelt leverandør, så får du ofte mere for pengene, og du får mange flere muligheder.

Hos de fleste større forhandlere kan du også få besøg af en gardinbus, som kan hjælpe dig med at vælge, hvilke gardiner, der vil passe bedst ind i dit hjem. Både hvad angår funktionalitet og æstetik.

EFTERLAD ET SVAR