Hvad dækker servicefradaget?

0
1195

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan være en omstændig proces at blive klog på håndværkerfradraget, eller som det hedder nu: Servicefradraget, der er nemlig sket mange ændringer med det. Det er derfor også noget, der kommer mange henvendelser omkring, og derfor kommer vi med en lille guide til, hvad status er på servicefradraget anno 2017.

Første gang håndværkerfradraget så dagens lys var i 2011, da V-K regeringen indførte det for at skave vækst i byggebranchen og mindske incitamentet til at få udført sort arbejde. Det blev afskaffet i 2012 under den nye regering, der dog valgte at genindføre det i 2013. Det kan altså alene være svært at finde hoved og hale i om fradraget findes, men det gør det altså – dog under navnene servicefradrag, håndværkerfradrag, boligfradrag, Bolig-JobPlan. Ja kært barn har mange navne.

Hvad dækker servicefradrag

Tidligere dækkede håndværkerfradraget som navnet også antyder det håndværkere, hvis man eksempelvis skulle have lavet en carport, lagt et nyt gulv eller havde brug for en tømrer i Greve til at hjælpe med sætte et køkken op. Ved stort set alt hvad der involverede håndværkere kunne man trække arbejdstimerne fra og få fradrag for dem.

Med servicefradraget er der blevet ændret på det, så det er ikke længere kun håndværkere der går ind under fradraget. Eksempelvis kan man nu også få fradrag for børnepasning, rengøring og lignende.

Hav dokumentationen i orden

Der har været set mange eksempler på at der er blevet snydt med dokumentationen, da det ikke er svært at snyde med. Det er noget der bliver set meget på for tiden, og det er ikke utænkeligt, at der kommer til at ske en stramning af reglerne, og derfor er det også en rigtig god ide at gemme sine dokumenter, så man kan beviser at man er berettiget til fradraget.

Der er to typer af fradrag. Der er et på 12.000 pr person for arbejdsløn til håndværksydelser til energiforbedringer og lignende. Det kan være opsætning af solceller, termoruder eller lignende. Derudover er der et på 6000 kr pr person der dækker serviceydelser som rengøring, børnepasning, havearbejde og lignende.

Hold øje med SKAT for at se de nyeste regler.

 

EFTERLAD ET SVAR