Hvordan dækker forsikringen ved indbrud?

0
727

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I Danmark bliver der begået tæt på 50.000 indbrud om året, hvilket svarer til godt 136 om dagen eller ca. 5 i timen, hvilket vil sige, at mens du læser dette indlæg, er der en god sandsynlighed for at der er indbrud i gang et sted i landet. Det skal dog siges, at indbrud i høj grad svinger alt efter ferier og højtider, hvor der er flere tomme huser, og det måske ikke er høj sæson lige nu.

Indbrud kan er ubehageligt at flere grunde

Der er mange grunde til, at det ikke er rart at blive udsat for et indbrud i ens hjem. For det første er der nogen inde i ens private hjem, hvor man ikke har lyst til at der skal færdes andre end dem man har inviteret. Det er ubehageligt at vide, at nogen man ikke kender har rodet rundt i ens ting, og tilegnet sig noget, der ikke var deres.

Det er ubehageligt fordi man ikke ved, om de kunne finde på at komme igen, og om man nu også er i sikkerhed.

Sådan dækker forsikringen

Endelig kan det være forbundet et stort økomisk tab, hvis man ikke er forsikret ordentligt eller endnu værre slet ikke er forsikret. Der er mange yngre, der oplever problemer med deres forsikringer, fordi de måske ikke er blevet gennemgået efter de er holdt op med at studere og indboet er blevet mere.

Har man en cykel kræver det at den har en godkendt lås, hvis forsikringen skal dække et eventuelt tyveri. Sådan er det ikke med huse, selvom der har været snak om det. I alle tilfælde kan det være en god ide at få en låsesmed til at kigge på dine låse hvis du er i tvivl omkring deres sikkerhed. Du kan finde en låsesmed i København her.

Krav om forsvarlig aflåsning

Det vil også sige, at selvom du har en gammel lås, så dækker en indboforsikring altså stadig på nuværende tidspunkt. Der ER dog krav om, at det skal være så forsvarligt låst som muligt, så hvis et vindue er åbent, er der ingen forsikring der dækker.

Hvis du lader vinduer eller døre stå åbne, når du forlader huset, så er det lidt det samme som at byde tyve indenfor, og derfor dækker forsikringen.

EFTERLAD ET SVAR