Hvordan skal du bruge dit sabbatår?

0
660

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er virkelig en rar følelse, når du endelig er færdig med gymnasiet, og at du er kommet igennem det. Det skal du være stolt af. Nu kan det være, at du har taget et sabbatår, hvor du i et års tid ikke ønsker at tænke på uddannelse. Det er et befriende år, hvor du har lidt mere lov til selv at bestemme, hvad du vil bruge det på. Det er også rart at have et sabbatår, hvis du ikke er helt sikker på, hvad du gerne vil læse. Men hvad skal du så lave i dit sabbatår? Et år kan godt gå langsomt, hvis du ikke er sikker på, hvad dine planer er.

En safarirejse til Afrika

Hvad med en safarirejse? Der er mange unge mennesker, der tager ud at rejse rundt omkring i verdenen i sabbatåret, fordi de samtidig også har arbejdet i deres sabbatår. Derfor har de kunne få spare penge sammen til rejsen. Mange unge besøger netop steder, hvor det ikke lige er ligeså nemt at komme igen. Du vil blive glad for at have prøvet safarirejser sammen med andre unge mennesker. Det kan godt være grænseoverskridende og lidt nervepirrende, men det er nogle oplevelser, som du ikke lige kan få igen et andet sted.

Opsparing

Selvom nogle af pengene naturligvis skal gå til fede oplevelser og sjove rejser, så kan det også være vigtigt at huske at nogle af pengene skal spares op. Du skal måske læse videre på et tidspunkt og flytte hjemmefra, og det koster nogle penge. Møbler, indskud og alt andet, der skal ordnes, kan komme op på et højt beløb, så det vil være en god idé at spare noget op hver måned. Desuden kan det være rart ikke at skulle finde job med det samme, når du starter på uddannelsen.

EFTERLAD ET SVAR