Hvordan skal årets firmajulefrokost afvikles?

0
767
Hvordan skal årets firmajulefrokost afvikles?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange hensyn, der skal tages, når årets firmajulefrokost skal planlægges. Førhen krævede det ikke andet end et traditionelt julefrokostbord og en hulens masse snaps, så var festen sikret. Efterhånden bliver der dog stillet flere krav om, at alkoholindtaget ikke løber løbsk, og at der er mad til alle vegetarer, muslimer og glutenallergikere, for at nævne et par stykker.

Samtidig er danskerne blevet mere kræsne med vores fester, og hvis firmaet giver, skal den gerne have fuld gas. Derfor findes der eventfirmaer, der arrangerer all-inclusive firmajulefrokoster med store danske musikere og komikere.

Hvor skal festen holdes?

Når I har gjort op med jer selv, hvilken type fest I ønsker, kommer næste spørgsmål. Hvis I går og overvejer et større arrangement, kan det nemlig være, at årets firmajulefrokost skal holdes i Odense, Aarhus eller København. Her kan I for alvor gøre en tur ud af det, og samtidig komme derhen, hvor de store fester er. I skal dog være klar over, at virksomheden skal stå for transport og eventuel overnatning, hvis festen skal være attraktiv. Derefter er det en god idé at tænke over, om nogle medarbejdere vil vælge festen fra på grund af transporttiden.

I nogle tilfælde kan det være en god idé simpelthen at vende spørgsmålet med medarbejderne. Enten i en uformel samtale, ved at de ansvarlige forhører sig i deres afdelinger eller ved en regulær afstemning. På den måde arrangerer i den fest, jeres medarbejdere har mest lyst til. Hvis I lægger festen i en større by et stykke væk fra arbejdspladsen, skal I dog også altid huske på, at festen skal være transporttiden værd. Den skal med andre ord være værd at køre efter.

Same procedure as last year?

Til sidst skal det dog siges, at der ikke altid er nogen grund til at opfinde den dybe tallerken, hvis medarbejderne bedre kan lide den traditionelle firmajulefrokost. Ofte kan den uformelle og intime fest være god, fordi den netop tager det formelle ud af arbejdsdagen. Det er dog individuelt fra person til person, og det kan afhænge af virksomhedens kultur. Igen kan det være en fordel at forhøre sig blandt medarbejderne, så I får årets bedste fest.

EFTERLAD ET SVAR