Kan det betale sig at energioptimere?

0
477

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er ingen tvivl om, at det økonomisk er en rigtig god ide at have et hus, der bruger så lidt energi i form af vand, varme og strøm som muligt. Det er godt for miljøet, men det er i den grad også god for husstandens økonomi. Et hus med Energimærke A er naturligvis meget billigere at bo i et der har et energimærke F eller lignende. Når huse bliver bygget i dag, er de stort set altid med Energimærke A, men sådan forholder det sig langt fra i de huse, der har nogle årtier på bagen.

En halv million huse er mere end 50 år

I Danmark er der omkring en halv million huse, der er opført inden 60’erne, og størstedelen af disse er Energimærket fra D og lavere. Der er naturligvis en del der i forbindelse med renoveringer eller lignende også har fået energioptimeret på den ene eller anden måde. Man kommer dog ikke uden om, at der er rigtig mange der fyrer for gråspurvene, når de tænder for deres radiatorer.

De små ting tæller

Man kan ikke bare sådan lige gå fra et hus med energimærke D til A, da det hænger sammen med hele konstruktionen og de materialer, der er brugt. Man kan dog gøre en masse, og det er ikke det hele der behøver at koste en formue. Alene at få isoleret huset efter nye standarder kan gøre en stor forskel.

Som du kan se her så findes der mange former for energirenovering, og man kan hurtigt bruge både halve og hele millioner på at energioptimere huset. Her skal man dog tænke på, at det nok er for miljøets skyld man skal gøre det. Med økonomiske briller er det i hvert fald ikke altid, at den helt store tur kan betale sig. Med renovering for omkring 200.000 kroner kan man ofte spare mellem 30 og 40% af sit energiforbrug. Med et almindeligt forbrug betyder det, at besparelsen typisk kan betale for afdraget, forudsat at man låner til renoveringen. Samtidig forhøjer man salgsprisen, men hvis man vælger den fulde energirenovering er det ikke altid man vil få alle pengene ind igen.

Derfor er det en god ide at konsultere med eksperter, inden man beslutter sig for, hvad der er den bedste løsning. Thyholm Murer, der er en entreprenør fra Thyholm er blandt landets førende på området.

 

EFTERLAD ET SVAR