Det kan betale sig at købe økologisk børnetøj

0
606

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Selvom økologisk tøj ofte er dyrere, end det der ikke er økologisk, så vil det faktisk i mange tilfælde være en god investering, og tilmed én der kan spare dig penge i længden. Økologiske materialer holder nemlig bedre — og dermed også længere.

Men hvordan kan det egentlig være? Det kigger vi nærmere på her i artiklen, hvor du også får et par andre gode grunde til, hvorfor du burde investere i økologisk tøj, frem for det billige tøj fra H&M.

Tøjet er af bedre kvalitet — og holder dermed længere

Dét, der ligger i betegnelsen økologisk tøj, er, at det er lavet af naturlige materialer, der ikke er tilsat forskellige, kunstige tilsætningsstoffer.

I modsætning til konventionel bomuldsproduktion, bliver det økologiske bomuld samlet i hånden. Det betyder, at bomuldsfibrene bliver længere og stærkere. Bomuldskvaliteten bliver altså betydeligt forbedret, hvilket kommer forbrugeren til gode.

Du gør noget godt for naturen og grundvandet

De afgrøder, der kræver flest pesticider, er bomuldsplanter. Faktisk bruger bomuldsproduktionen hele 24% af det samlede forbrug af pesticider — og hele 11% af det samlede forbrug af insektmiddel i verden. Disse tal er utroligt høje. Især i betragtning af at bomuldsproduktionen kun udgør 2,4% af de dyrkede arealer.

Ved at købe økologisk kan du være med til gøre op med denne statistik. Ved økologisk bomuldsproduktion er det nemlig bliver der nemlig ikke anvendt pesticider eller sprøjtemidler. Det kan altså betale sig at støtte op omkring de økologiske, GOTS-certificerede tøjmærker som eksempelvis Joha.

Kig efter GOTS-certificeringen

Mange af de økologiske tekstiler er certificerede. GOTS-certifikatet er især et godt pejlemærke, hvis du vil være sikker på, at det tøj, du køber, ikke indeholder fluorerede stoffer, som kan virke hormonforstyrrende.

Især hvis der skal købes børnetøj, er det godt at være opmærksom på denne certificering. Er tøjet GOTS-certificeret kan du nemlig også være sikker på, at tøjet ikke indeholder azofarvestoffer, som kan være kræft- og allergifremkaldende.

Flere butikker får øjnene op for økologisk tøj

Der er flere og flere butikker, der begynder at sælge økologiske produkter. Også tøj. Faktisk er nogle af de helt store supermarkedskæder som Kvickly, Bilka og Føtex begyndt at have hele afdelinger, der udelukkende sælger økologisk tøj.

Det sker i takt med at efterspørgslen på de økologiske produkter stiger blandt forbrugerne. Det er et godt tegn, da det betyder, at vi er begyndt at få øjnene op for, hvor vigtigt det er at passe på vores klode. Samtidig bliver forbrugerne mere og mere kræsne — og her er økologi en rigtig god grund til at gå væk fra de konventionelle produkter. Økologi holder ganske simpelt længere.

EFTERLAD ET SVAR