Kendt dansk modebrand indgår samarbejde med Ikea

0
2050
ikea hay

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Danske Hay indgår tæt samarbejde med svenske IKEA. Det kæmpe internationale bolighus har lavet et samarbejde med det danske design firma for at opgradere sit design.

Den danske boligdesign virksomhed, Hay har siden 2002 været en stor del af danskernes boligindretning hvad der angår innovation og moderne boligindretning. Ffor en ligge måned tid siden, blev det offentliggjort at det store svenske bolighus Ikea og Hay har indgået samarbejde, hvilket betyder at en ny kollektion fra Hay, lander på varehusenes hylder fra efteråret 2017. Mange forbrugere er skeptiske omkring samarbejdet og er overbevist om at Ikea, på sigt, vil sluge Hay. Vi har kigget på hvad dette samarbejde kan betyde og hvad det kan bidrage med, set fra forbrugernes synspunkt.

Fordele og ulemper for begge parter

Nogle frygte, at Hay vil gøre tingene dyrere hos Ikea og at Ikeas vare bliver for eksklusive. Andre vil frygte, at Hay nærmest forsvinder og at brandet bliver alvorlig devalueret. Der er ingen tvivl om at samarbejdet vil give Hay et kæmpe boost i forhold til omsætningen af vare. Det er heller ingen tvivl om at Ikea vil blive betragtet som mere eksklusivt, i fremtiden. Men Hays eksisterende produkter, som i sin tid blev betragtet som highend, vil få en over nakken. Flere forudser at eksisterende Hay kunder dropper brandet, da deres nuværende målgruppe, på ingen måde er Ikea-kunder.

Hays første opgave

På sigt er det meningen af Hay skal have en fast plads i Ikeas varehus, og godt 50 ting fra Hays kollektion vil være i Ikeas varehuse allerede fra efteråret 2017. Den første opgave som Hay skal stå for, er den ikoniske blå og gule ikea pose, er som får en forvandling. Hay skal designe den ikoniske pose i et væld af farver og smarte kombinationer. Posen er en af de mest traditionsrige elementer i ikeas branding, og med ønsket om Hay design af netop denne pose, bliver det fra start slået fast at Hay er kommet ind i billedet.

EFTERLAD ET SVAR