4 metoder til klimavenlig opvarmning af hjemmet

0
124

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi lever i et samfund hvor der heldigvis aldrig har været mere fokus på klimaet og miljøet. Der er efterhånden ingen tvivl om, at vi mennesker igennem flere hundrede år har bidraget til klimaændringer som kan have katastrofale følger for jordens og menneskehedens fremtid. Det er igennem vores overforbrug af energi som har tvunget store mængder Co2 op til det beskyttende ozonlag. Det er selvfølgelig store industrier som igennem mange år har været de største syndere, men vi normale mennesker har også vores andel at tage ansvar for. Hver evigt eneste gang det bliver koldt, og vi bliver nødt til at skrue op for varmen, så bidrager vi negativt til klimaet. Med mindre vi altså benytter os af klimavenlige opvarmningsmetoder.

Den energivenlige varmepumpe

En varmepumpe er en af de rigtige gode løsninger, hvis man gerne vil have opvarmet sit hus miljørigtigt i år 2018 og i årene fremover. Det er en lille pumpe som er tilknyttet et større varmeanlæg. Dette varmeanlæg finder energi fra forskellige vedvarende energikilder som fx solen, vinden og jorden. Varmepumpen bruger utroligt lidt strøm, så den vil næsten heller ikke kunne ses på elregningen. Bestil jeres varmepumpe her i dag.

Overvej ny isolering

Når man bliver nødt til at opvarme huset indefra, så er det fordi at husene ikke altid er lige gode til at holde på varmen. Især gamle huse hvis isolering ikke er af nyeste dato kan de have det svært ved at holde varmen indendørs. Derfor bliver man ofte nødt til at skrue mere op for varmen, end hvad der er nødvendigt i et bedre isoleret hus. Her er der selvfølgelig tale om den klassiske rockwool i loft, vægge og gulv, men man bør også kigge på sine vinduer og sine døre.

Udnyt jordens egen varmekilde med jordvarme

Som nævnt under varmepumpen, så kan man hente energi fra mange miljøvenlige vedvarende energikilder, og her er jorden den perfekte mulighed. Selvom jorden ikke virker så varm om efteråret eller vinteren, så skal man bare langt nok ned. Jordvarme består af rør med varmevæske som er gravet langt ned i jorden. Denne varmevæske opvarmes så af jorden og afgiver varmeenergien til ens hjem.

Benyt de overraskende træpiller

Den mere klassiske løsning som har eksisteret helt siden dengang hvor klimaet ikke var et lige så stort tema er pillefyret. Træpiller er helt og aldeles Co2 neutrale, hvilket vil sige, at man altså ikke skader klimaet lige meget hvor mange, man brænder af.

EFTERLAD ET SVAR