Kværn dig frem til bedre kaffe

0
1202
Kaffebønner i væltet kop

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Blandt voksne er kaffe nok på verdensplan en af de mest populære drikke, da mange drikker flere kopper om dagen. Kaffe er en drik mange starter med på grund af dens opkvikkende effekt, men med tiden lærer mange at elske de kraftige og bitre toner. Derfor er der selvfølgelig også blevet opfundet mange forskellige typer kaffe som hver især adskiller sig fra hinanden på baggrund af forskellige bønner, forskellige brygningsteknikker eller forskellige malingsgrader. Det er blandt andet disse tre kriterier der spiller ind, når du nyder din yndlings kop kaffe. Når de fleste i dag drikker kaffe, køber de en pose formalet kaffe, som de så kører igennem kaffemaskinen. Der er dog flere fordele ved at kværne kaffen selv.

Kværn kaffen lige før du brygger den

En formalet kaffe skal helst drikkes 14 dage efter posen er åbnet, da aromaerne forsvinder ret hurtigt, når bønnerne er kværnet. Hvis man derimod køber hele bønner og kværner dem selv, kan bønnerne holde sig meget længere efter posen er åbnet. Man får altså langt flere aromaer med i sin kaffe, hvis man kværner bønnerne selv.

Forskellige kværne = forskellige malegrader

Som oftest når man handler kaffe i supermarkedet, så er er samtlige poser malet ens. Dette vil sige, at de alle giver det samme smagsudtryk. Hvis man maler sine bønner selv, kan man selv bestemme malingsgraden og derved den smag som malingsgraden bidrager med. Køb din egen kaffekværn her i dag.

Fjern dårlige bønner inden du maler

Kaffeproducenter sorterer selvfølgelig de dårlige bønner fra, inden de maler dem, men ligesom med så meget andet, kan der jo ske en smutter. Dette er en skam, da bar en enkelt dårlig bønne kan ødelægge en hel pose kaffe. Derfor kan man med fordel købe hele bønner og selv sortere de dårlige bønner fra. På den måde sikre man sig selv en god kop kaffe hver gang.

DEL
Tidligere artikelDet er dyrt at dø
Næste artikelMusthaves til vandreturen

EFTERLAD ET SVAR