Lær børn at lære gennem leg

0
806
forbrugerpanel

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Annoncebetalt indhold:

Følgende er sponsoreret af bisgaardshoes.com

Læring er vigtigt – og især for børn er det vigtigt hele tiden at lære. Det er gennem læring, vi bliver klogere. Det gælder ikke kun rent fagligt, det gælder bestemt også hele vores person. Børn skal nemlig lære at blive gode mennesker. Det lyder måske meget filosofisk, men det er det i virkeligheden ikke. Det gælder blot om at lære børn at være nysgerrige, kreative og tænkende mennesker. Det kan blandt andet gøres gennem læring af forskellig art – for eksempel gennem leg. Børn lærer nemlig utrolig meget gennem leg, fordi det er det, de kender. Herunder kan du læse mere om, hvordan du blandt andet kan lære dine børn at lære gennem leg.

Lad dem udforske

De fleste børn er nysgerrige – de vil gerne lære og vide mere hele tiden. Det kan de blandt andet gøre gennem udforskning. Derfor kan du også med fordel lade dine børn udforske en masse. En tur i skoven behøver bestemt ikke blot handle om at kigge på træer og blomster. Turen kan handle om at kigge under bladene på jorden. Den kan handle om at bygge huler og lege. Den kan handle om at se på barken på træerne og mosset ved rødderne. Når du lader dine børn udforske alle de små ting, bliver de klogere og mere nysgerrige. Lad dem derfor bruge tiden på at udforske og stille deres nysgerrighed – for at gøre dem mere nysgerrige. De kan udforske ude og inde og alle vegne. Især i naturen er der rigtig mange spændende ting, som hele tiden ændrer sig, i takt med at årstiderne ændrer sig. Et par gode sko og det rigtige tøj er vigtigt, når barnet skal have lov til at lege og udforske. Kolde tæer eller våde knæ kan nemlig forstyrre. Se mere her, hvis du skal finde et par sko, som dit barn kan gå på opdagelse i uden at få kolde tæer.

Styrk motorikken

Børn kan lære rigtig meget gennem leg, ligesom de hele tiden kan udvikle sig. Blandt andet kan de udvikle deres finmotorik ved at få lov til at tegne og male. De kan styrke deres sprog ved at se bestemte tegnefilm. De kan udvikle deres motorik ved at få lov til at lege og tumle. Der findes rigtig meget legetøj, der netop er udviklet med det formål at styrke barnets motorik. Det kan blandt andet være legetøj, hvor barnet skal bruge sin balance eller koordinere forskellige dele af kroppen. Du kan blandt andet styrke dit barns motorik gennem leg ved at danse eller ved at bygge en forhindringsbane, som I kan bruge tid på at komme igennem.

EFTERLAD ET SVAR