Hvor meget sparer man på deal sites?

0
962

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi danskere er vilde med et godt tilbud, og det er derfor nok ikke helt uden grund, at man ser det ene deal site efter det andet dukke og og lokke med gode tilbud på alt fra rejser og hotelovernatninger til middage, tasker, legetøj og meget andet.

Det helst store spørgsmål er naturligvis hvor meget man sådan helt reelt sparer som forbruger, når man køber en af disse “deals”. En gang imellem kan man (med rette) godt have fornemmelsen af, at der bliver bliver slynget en eller anden førpris ud i forbindelse med tilbuddet, så besparelsen kommer til at virke langt voldsommere end den egentlig er.

Det er dog også meget let at tjekke selv, om tilbuddet er så godt som det lader til, og ikke blog lade sig rive med. Vi tager et eksempel her:

På hjemmesiden travel-deal kan man finde dette tilbud på to overnatninger på Hotel Kirstine, hvor man kan se at man sparer 45%, hvis man køber dealen gennem dem. Kigger man så på Hotel Kirstines hjemmeside, kan man se at en overnatning koster 1175 for et et dobbeltværelse for en enkelt nat, og dette er uden en to-retters menu. Her lader tilbuddet altså til at være godt godt nok.

Skærmbillede 2018-08-20 kl. 10.15.36

Det er dog stadig svært at sammenligne priserne, da Hotel Kirstine ikke som sådan har den helt samme pakke til salg på deres hjemmeside, men ikke desto mindre virker besparelsen stadig helt reel.

Ja – man kan sagtens spare penge på deal sites

Ovenstående et blot et eksempelvis, og et lille hint om hvordan du altid selv kan tjekke om besparelsen er god. Dog kan man også sige, at så længe du synes du får en god pris, så er besparelsen måske en anelse mere underordnet.

Faktum er dog, at man kan sagtens spare rigtig mange penge på deal sites, men det er en god ide at se sig lidt om. Ofte laver virksomhederne eksklusiv aftaler, hvilket betyder, at man ikke kan finde den samme deal to steder. Alligevel kan det godt betale sig at lave en søgning på “virksomhedsnavn+deal” og se hvad der dukker op, der kan være nogen der har et endnu bedre tilbud et andet sted med noget lignende.

Ofte kan man sige, at hvis man ikke sparer i hvert fald 40%, så kan man tit finde tilbuddet lige så godt et andet sted.

Hvem indgår man aftale med?

En anden ting som blandt andet har været oppe og vende ved forbrugerombudsmanden er, hvem det egentlig er, at man som forbruger indgår aftale med. Der er flere deal sites, der gerne vil fralægge sig ansvaret og sige, at de blot er mellemmænd. Dette er også i orden i følge forbrugerombudsmanden, så længe der er gjort meget tydeligt opmærksomt på dette. Sker dette ikke, er det deal sitet man indgår aftale med, og derfor kan klage til, hvis der er noget galt.

EFTERLAD ET SVAR