Parterapi på Frederiksberg er et helle, hvor det er muligt at tale om problemerne

0
270
parterapi

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har I svært ved at få talt om problemerne i hverdagen uden, at der opstår en konflikt, kan I opleve parterapi på Frederiksberg som et helle. Der har du og din partner mulighed for at tale sammen på en konstruktiv måde og lære både dig selv og partneren bedre at kende.

Måske kender du godt det, at du prøver at tage en konstruktiv samtale med din partner om jeres forhold, men at samtalen ender med en konflikt i stedet. For mange par, der er gået skævt af hinanden, kan det være svært for dem at få talt om deres parforhold, uden at der opstår uenighed, som kan føre til et skænderi.

Derfor skal I gå i parterapi på Frederiksberg

Har I svært ved at få talt om jeres problemer, kan det være en god ide, at I overvejer at gå i parterapi hos mig i nærheden af Frederiksberg. Her kan I få hjælp til at skabe et helle, hvor I kan tale om jeres problemer uden, at der opstår en konflikt. Som parterapeut arbejder jeg nemlig meget med at skabe et rum, hvor I kan være åbne og ærlige over for hinanden – uden at dømme hinanden. Det er et vigtigt skridt i arbejdet med jeres parforhold.

De teknikker, som jeg bruger i parterapien, er selvfølgelig også nogle, som I skal lære at bruge derhjemme. Meningen er jo selvfølgelig, at I skal kunne finde ud af at tale om jeres problemer derhjemme, uden at der opstår en konflikt. Efter et forløb hos mig vil det derfor forhåbentlig være netop det, I kan.

Parterapi gør dig klogere på dig selv og din partner

Når der opstår konflikter i et parforhold, skyldes det ofte, at du ikke kan forstå din partner og hans eller hendes bevæggrunde. Derfor arbejder vi i parterapien på Frederiksberg også meget med, at I bliver klogere på hinanden som personer.

Selvom I har været sammen i mange år, kan der være aspekter ved hinandens personlighed og forhistorie, som I måske ikke kender i dybden. Det kan derfor gøre en kæmpe forskel at blive klar over, hvorfor ens partner handler, som han eller hun gør – og hvorfor du selv gør det.

Forskellige måder at reagere på konflikter på

Der er typisk to måder at håndtere en konflikt på som menneske: Enten bliver du meget opsøgende i forhold til at løse konflikten. Eller også bliver du meget tilbageholdende, og har svært ved at tale om det og forholde dig til det. Begge dele er selvfølgelig skidt for parforholdet.

Er der en opsøgende og en tilbageholdende i et parforhold, vil den opsøgende typisk blive irriteret over den tilbageholdende og føle, at vedkommende er for passiv, mens den tilbageholdende føler, at den opsøgende er for pågående.

Er I to tilbageholdende personer i et parforhold, kan det være meget svært for jer at få taget jer sammen til at tale om jeres problemer. Er I to opsøgende i et parforhold, kan det hurtigt ende med mange skænderier, fordi I hele tiden prøver at tale om jeres konflikter, men ikke kan finde ud af det.

At blive klar over, hvordan du og din partner reagerer på konflikter, er altså bare en måde, hvorpå du kan arbejde med dit forhold til din partner, og I kan blive klogere på hinanden.

Det kan jeg hjælpe jer med som familieterapeut, hvis I vælger at gå til parterapi hos mig tæt på Frederiksberg.

EFTERLAD ET SVAR