Reglerne for firmajulegaver

0
462

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Selvom vi stadig kun er en måned inde i efteråret, så kan man ikke komme uden om at julen nærmer sig med hastige skridt. Inden vi får set os om er det tid til julefrokoster og julehandel. Det betyder også, at tiden for firmajulegaver nærmer sig, og hvordan er det nu lige reglerne er for dette?

Virksomheder vil ofte gerne bruge lejligheden til at give anerkendelse til deres ansatte og give dem gaver. Der er dog ret strenge regler for, hvad disse gaver må have af værdi. I hvert fald hvis virksomheden ikke ønsker at pålægge medarbejderen en beskatning. En julegave fra en må ikke overstige en værdi på 800 kroner, og gør den dette, bliver man beskattet af det, og det er virksomhedens ansvar at oplyse denne værdi til SKAT.

Vælg selv julegaverne

Den lette løsning for virksomheder, der gerne vil udnytte dette beløb og stadig give den ansatte noget de kan bruge, er at give et gavekort. Dette er der dog også ret strenge regler for. Gavekortet må eksempelvis ikke kunne byttes til kontanter, for hvis det kan det beskattes man også af beløbet. Gavekortet skal derfor være til noget, hvor det ikke kan ombyttes, og må generelt ikke gælde til flere forretninger som eksempelvis et storcenter eller en cityforening.

Der findes dog mulighede for at “omgås denne regel”. Der findes nemlig en længere række webshop, der tilbyder såkaldte gaveportaler for firmajulegaver. En af disse er Shophojgaard.dk, her kan købe et gavekort og give til medarbejderne, dette gavekort kan så kun benyttes på sektionen for firmajulegaver, hvor der til gengæld er alt hvad hjertet begærer. Skal man købe gave til 20, 30, 50 eller måske endnu flere, kan det være yderst vanskeligt at finde noget, alle vil blive glade for. Lader man de ansatte selv vælge, er friheden større er man er sikker på, de rent faktisk får noget, de gerne vil have – uden at de bliver beskattet af det.

EFTERLAD ET SVAR