Så meget koster det at fylde badebassinet

0
6653

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er snart sommer, og det betyder mere tid udendørs. For rigtig mange inkluderer de varme sommerdage et badebassin i haven, hvor børnene kan køle ned i varmen, men har du tænkt over, hvor meget vand du bruger på at fylde badebassinet hvert år?

Danske Vandværker har lavet en opgørelse, som viser, at der er stor forskel på, hvor meget de forskellige typer af badebassin koster i drift. Jo større bassinet er, jo mere koster det at fylde det. Hvis du et meget stort bassin med mange tusinde liter, kan det nemt koste over 1000 kr. hver gang, den skal fyldes, men hvis du har de mindre badebassiner, kan du slippe med så lidt som 40-50 kr. Det afhænger naturligvis af hvor mange liter det er på, og som du kan se her, så kommer pools til haven i mange størrelser.

Undgå sygdomme med rent vand

Det er vigtigt at overholde grænserne for, hvor ofte vandet skal skiftes, hvis man vil være sikker på at undgå sygdomme som salmonella og roskildesyge. Bakterierne trives nemlig i det varme vand, og de bliver slæbt ned i bassinet via vores kroppe og badetøjet, som kan bære på bakterier fra tarmen. Derfor er det vigtigt, at vandet i bassinet altid er nyt og rent, hvis bassinet ikke har et rensesystem. De små bassiner skal helst have nyt vand hver dag, mens de større typer, som har indbygget pumpe og filter, kan klare sig længere.

Vælg et bassin, der passer til dine behov

Selvom det lyder voldsomt at skulle skifte vandet hver dag, skal man huske på, at de små bassiner kan fyldes flere gange for den samme mængde vand, som skal til for at fylde de større bassiner én gang, og derfor er det ikke nødvendigvis en større udgift i sidste ende. De store bassiner indeholder typisk omkring 6000 liter, som koster i omegnen af 300 kr. pr. opfyldning, mens de små bassiner fås helt ned til cirka 700 liter, som koster omkring 50 kr.

Derfor er det vigtigt, at du på forhånd overvejer, hvilken størrelse, der passer bedst til din familie, så du ikke spilder penge på et bassin, der er for dyrt i drift.

EFTERLAD ET SVAR