Sådan afholder du et godt kursus

0
82
møde

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du skal afholde et kursus i forbindelse med dit arbejde, er der et par forskellige ting, du bør overveje, inden det løber af stablen. Læs med her og få tre gode råd til dit næste kursus.
Mangler du flotte og praktiske kursuslokaler på Frederiksberg? Så besøg HosNorup, hvor du kan leje et bredt udvalg af forskellige kursuslokaler og mødelokaler.

Faglighed og relevans

Først og fremmest skal kurset have noget substans. Det vil sige, at det skal have en høj faglig kvalitet og en relevans i forhold til, hvad deltagerne forventer. Det sætter naturligvis krav til planlægningen, men det sætter i endnu højere grad krav til personen, der afholder kurset. Personen skal have sin faglighed i orden, og han eller hun skal være en dygtig formidler, der kan levere budskaber til alle slags mennesker.

Kursuslokaler, praktik og indretning

Når kursets indhold er på plads, bør du være sikker på at booke de rette kursuslokaler. Her bør du overveje de praktiske aspekter ved beliggenheden. Kursuslokalerne skal gerne ligge et centralt sted, hvor det er let at komme til både i bil og via offentlig transport.
Hvad angår lokalets indretning, skal du fokusere på, at alle kan sidde behageligt, og at rummet har en god akustik, så der ikke opstår for meget støj, hvis I skal samle mange mennesker til kurset.

Mad og drikke

Hvis dit kursus blot varer et par timer, kan du nøjes med at sørge for drikkevarer og måske lidt frugt og nogle snacks.
Hvis kurset derimod er et heldagsarrangement, skal du naturligvis også sørge for, at deltagerne kan få noget godt at spise – der er ingen, der lærer noget, hvis de er sultne.

Når du har styr på disse tre ting, er du allerede nået rigtigt langt med dit kursus.

EFTERLAD ET SVAR