Sådan dækker forsikringen ved rengøring

0
3646

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er et stadig stigende antal danskere, der vælger at betale sig fra at gøre rent og i stedet bruge tiden på noget, som de fleste nok anser for at være lidt sjovere. At få gjort rent i sit hjem, frigør en masse tid man ellers skulle have brugt. Ofte foregår hovedrengøring og lignende i weekenden, hvor man har tid til det. Det stjæler så dyrebar tid, der kunne have været brugt med børnene (hvis man ellers har sådan nogen).

I en tid hvor der snakkes meget om kvalitetstid og lignende, er det derfor heller ikke så underligt, at der stadig er flere og flere der får det klaret af andre. Der er indført servicefradrag, der betyder, at man får fradrag for at få gjort rent, hvis man vel og mærke får en regning for det stykke arbejde, der er udført, og ikke blot lader naboens datter gøre det mod et par hundrede kroner.

HUSK at tjekke forsikringer

At du kan få fradrag for det, er dog ikke den eneste grund til at du skal vælge at få det gjort professionelt og på regning. Der er nemlig også meget stor forskel på hvordan forsikringen dækker. Bliver der eksempelvis ødelagt en dyr lampe eller måske en fladskærm under rengøringen, dækker forsikringen ikke. Du kan naturligvis vælge at opgive det som en skade du selv har forvoldt, dette vil dog både være usandt og sandsynligvis udløse en selvrisiko, som de fleste har på deres indbo.

Bruger du derimod et professionelt rengøringsfirma (som disse), så er du altid dækket under deres forsikring, og kommer de til at ødelægge noget under rengøringen, kommer det altså ikke til at belaste dig på nogen måde økonomisk.

Samtidig ved professionelle rengøringsfirmaer også ofte i langt højere grad hvordan man behandler ting. Der er stor forskel på om der skal støves en lampeskærm fra IKEA af, eller det er Koglen fra PH der skal renses. Har man arbejdet med rengøring i mange år, ved man ganske enkelt mere om den slags ting.

Hvad med Happy Helper?

Der er kommet en lang række alternative muligheder for at få udført rengøring til en lav pris, men samtidig få en regning (ikke dermed sagt at personen nødvendigvis betaler skat). Der findes både tjenester som Happy Helper, Hilfer, Cleady og flere andre, der tilbyder at sende rengøringspersonale ud til en lav pris.

De større af disse foretagende er da også dækket af forsikringer og du er på den måde sikret. Problemet med dem er dog, at det ikke er uddannet eller professionelle der kommer ud med gør rent. Det er ofte studerende, der har det som en lille bibeskæftigelse. Det kan være fint, hvis dit behov ikke er stort, men hvis du har dyre ting, eventuel uerstattelige, er det sund fornuft at du lader rigtige professionelle varetage rengøringen af dem.

EFTERLAD ET SVAR