Sådan får du nemt styr på dit forbrug

0
1391

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange af os har set det danske realityprogram luksusfælden, hvor to økonomieksperter tager ud til en økonomisk trængt dansker som har ladet sit forbrug gå ud af kontrol. Der kan være mange årsager, til at man kommer til at bruge flere penge end man har til rådighed, men fælles for de fleste er, at de simpelthen ikke har ordentligt styr på deres forbrug. Hvis man ikke tænker over, hvad man bruger sine penge på, kan man sagtens gå og tro, at alt er i sin fineste orden, imens kontoen er dybt i minus. Derfor kommer der herunder tre tips til, hvordan man bedre kan få styr på sit forbrug og undgå at ende i luksusfælden.

Planlæg dine indkøb

Noget af det som man ofte spilder allerflest penge på er impulskøb. Om der så er tale om slik nede i supermarkedet, eller en lækker sweater som lige var på tilbud, så gør det altså ondt på økonomien, da man ofte ikke tænker over disse impulskøb. Der skal selvfølgelig være plads til at gøre noget spontant en gang imellem, men hvis man lader dem ødelægge ens økonomi er det for meget. Jeg anbefaler derfor, at man skriver sin indkøbsseddel ned på en tavle i hjemmet, så man altid ved hvad man behøver og ikke behøver. Du kan anskaffe dig en god kridttavle her.

Lav et samlet budget

Noget af det vigtigste at gøre, når man for første gang bliver ansvarlig for sin egen økonomi er at lave et samlet budget. Der er der dog alt for få som gør, og de er derfor i stor risiko for at få en dårlig økonomi.

Gem alle kvitteringer

Den mest sikre måde at få styr på sit forbrug på er at gemme sine kvitteringer, så man sidst på måneden kan gøre op, hvad man bruger sine penge på. På den måde kan man nemt vurdere, hvor man bør spare i fremtiden.

 

EFTERLAD ET SVAR