Sådan finder du den billigste tandlæge

0
1051

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Tandlæger tager nogenlunde samme pris for de helt almindelige behandlinger, men lige så snart, der skal laves et hul, du skal have lavet en bro, eller foretaget en lidt mere krævende behandling, så svinger priserne meget. Det betyder, at du skal overveje, hvilken tandlæge du vælger, fordi priserne kan svinge voldsomt.

Alle mennesker har et behov for tandlægebesøg

På et eller andet tidspunkt vil du skulle til tandlægen. Det er helt uundgåeligt, og derfor bør du vælge den tandlæge, der er billigst. Du kan finde ud af, hvilken der er billigst, hvis du undersøger markedet. Der findes forskellige sider på nettet, du kan bruge til at vurdere, hvilken tandlæge du kan finde.

Hos nogle tandlæger kan du eksempelvis få lavet en krone for helt ned til 3.500 kroner, mens du hos andre tandlæger skal betale 7.500 kroner, og det betyder, at du altså kan risikere at betale for meget.

De fleste almindelige behandlinger, der eksempelvis indebærer undersøgelse, tandrensning og eventuelt små plastfyldninger, koster det samme hos alle landets tandlæger, fordi det er Tandlægeforeningens overenskomst, der bestemmer prisen.

De større behandlinger skaber prissvingninger

Hvis du ønsker bedøvelse, kroner, broer, store fyldninger eller proteser, så er priserne dog ikke bestemt af Tandlægenforeningen, og det betyder, at priserne er frie — og der kan altså være store prissvingninger på disse ydelser, hvorfor det kan betale sig at se sig om efter en anden tandlæge, hvis den, du har nu, er for dyr.

 

På NyTandlaege.dk kan du finde en ny tandlæge. Her kan du vælge geografiske placeringer som Aarhus, Odense, København og Aalborg.

Du kan også få en diagnostisk grundundersøgelse hos de fleste praktiserende tandlæger. Det er egentligt bare et bud på, hvad det vil koste for dig, hvis du skal have ordnet dine tænder. Her kan du sammenligne prisen hos forskellige tandlæger.

EFTERLAD ET SVAR