Sådan mindsker du omkostningerne af ifm. dit hussalg

0
1014
Sådan mindsker du omkostningerne af dit hussalg

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Skal dit hus snart sættes til salg? Selvom mange tjener på at sælge deres hus, er der stadig mange omkostninger forbundet med et hussalg, der bliver trukket fra din fortjeneste. Det kan være surt at se sin husfortjeneset gå op i røg, når alle omkostningerne til salget skal betales. Vi giver her nogle gode råd til, hvordan du mindsker til af omkostningerne ved et hussalg. På den måde får du meget mere ud af en evt. fortjeneste.

Gå uden om en ejendomsmægler

Ejendomsmægler salæret er typisk en af de rigtig høje omkostninger, når du skal sælge dit hus. De forlanger typisk en procentdel af salget, hvilket kan løbe op i mange penge. De sørger selvfølgelig også for at markedsføre salget af dit hus og vise den frem til potentielle købere. Hvis du har mod på det, kan du faktisk stå for salget selv. Det kræver bare, at du er villig til at bruge tiden på det og gøre en indsats for at få det solgt.

Hos mange ejendomsmæglere kan du få en gratis og uforpligtende salgsvurdering. Det er et godt sted at starte i forhold til at finde en salgspris for jeres hus. Dernæst er det med at få gjort folk opmærksomme på, at huset er til salg. Post det på sociale medier, sæt sedler op i sportsklubber, supermarkeder, og hvor I ellers kan få lov til at hænge en salgsannonce. Husk at sætte et til-salg-skilt op ved jeres hus.

Sørg selv for tilstandsrapporten

Det er vigtigt, at I sørger for at få lavet en tilstandsrapport over huset, da det fritager dig fra dit 10-årige sælgeransvar. Derudover er det lovpligtigt at få vurderet energimærket for dit hus, når det skal sælges. Dette kan være en ret dyr post, men når du selv står for salget, kan du sparer nogle penge på tilstandsrapporten, sammenlignet med hvad en ejendomsmægler ville tage for det. Få et samlet tilbud på tilstandsrapport.dk. På den måde mindsker du dine omkostninger ved salget.

Et alternativ til at sælge sit hus

Er markedet ikke til at sælge et hus lige nu, kan det være en god idé at vente, selvom man har fundet noget andet at bo i. For at det kan hænge sammen økonomisk, kan det være en god idé at leje sit hus ud, indtil markedet har forbedret sig. Du kan finde hjælp og rådgivning om det på realadmin.dk. Ved at leje dit hus ud, kan du trygt flytte i dit nye hus, uden at skulle bekymre dig om, at det gamle hus står og forfalder. Udlejning af dit hus er derfor en god idé, hvis du allerede har købt nyt hus.

 

EFTERLAD ET SVAR