Sådan skifter du fodpaneler

0
700
Fodpanel

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Et fodpanel dækker samlingen mellem væggen og gulvet. Det udgøre en dekorativ kant, og dækker den sprække som, der er nødvendigt for at en bygning kan klare den naturlige ekspansion og de sammentrækning, der finder konstant sted. Der er et stort slid på fodpaneler, men heldigvis er det ikke specielt kompliceret at udskifte dem og du kan vælge mellem en bred vifte af fodpaneler.

Forberedelse

Inden du går i gang skal du husk at komme træbeskyttelse på bagsiden af dit nye fodpanel, inden du tilpasser det. Fikseringstypen afhænger virkelig af vægkonstruktionen du har. Til murværk er søm eller skruer bedst. Til gibsvægge kan man evt. bruge trælim eller stuklim. Du kan også godt bruge en kombination af begge disse metoder.

Trin 1

Start ved den længste væg med indvendige hjørner. Mål denne væg og markér den øverste kant af en længde af et fodpanel for at vise, hvor du skal skære den. Dernæst skal du sætte et vinkelskæringsværktøj i en skruestik eller på et arbejdsbord. Sæt den venstre ende af fodpanelet i værktøjet og understøt den anden ende, evt med en A-buk. Sørg for at fodpanelet er i niveau med vinkelskæringsværktøjet. Husk at beskyttet bordfladen, evt med et stykke pap som fæstnes med skruetvinger. Skær fodpanelet ved venstre hjørne med saven, flyt derefter fodpanelet og skær det højre hjørne.

Trin 2

Hvis du skal fastgøre fodpanelet til murværk med skruer som skal du tilpasse til eksisterende huller, skal du først markere disse inden du evt. limer. Kontroller først, at der ikke er rør eller kabler bag fastgørelsespunkterne. Hvis du bruger skruer, skal du først forbore med et lille bor som har mindre diameter end selve skruen.

Trin 3

Hvis du limer fodpanelene, fordeles noget klæbemiddel jævnt på bagsiden, evt. med en fugepistol. Tryk forsigtigt fodpanelet på plads og hold det på plads indtil klæbemidlet har sat sig.

EFTERLAD ET SVAR