Sådan undgår du miste din indtægt ved fyring

0
328

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

De fleste af os danskere er medlem af en a-kasse, da det giver en vist økonomisk sikkerhed, at være sikret en indtægt, hvis man skulle miste sit arbejde. Ligger man i en lidt højere del af lønindkomsten kan det dog være svært, at få det hele til at hænge sammen hvis “uheldet” skulle være ude.

Dagpengesatserne udregnes ud fra ens løn, men kan maksimalt udgøre 18.866 kroner om måneden. For dette kan dette naturligvis lyde som mange penge. Tjener men normalt 30, 40 eller måske 50.000 kroner, så er der meget langt fra dette beløb og til det man kan modtage i dagpenge.

Er man så uheldig at miste sit arbejde, kan man altså risikere, at man må gå fra hus og hjem, hvis man har været vant til at have en høj indtægt. I hvert fald hvis man ikke kommer rimelig hurtigt i arbejde igen, og ikke har mulighed for eksempelvis at tage et lån i friværdien i huset eller bruge en en opsparing.

Løsningen kan være lønsikring

Der findes dog den løsning der hedder lønsikring. Her kan man tegne en “forsikring” på samme måde som man gør i en a-kasse. Forskellen er dog, at man her kan få en langt større del af sin løn dækket. Du kan læse mere om lønsikring her hvor nedenstående eksempel også er taget fra.

  • Normal lønindtægt: 36.000 kroner
  • Arbejdsmarkedsbidrag (8%): 2.880 kroner
  • 85% (fratrukket AM-bidrag): 28.152 kroner
  • Højeste dagpengesats: 18.866 (2019)
  • Lønsikringen dækker: 28.152 – 18.866 = 9.286 kroner
  • Du får 28.152 kr. før skat hver måned

Dette er en hel del tættere på ens normale indtægt end de små 19.000 som dagpengene maksimalt kan udgøre. Der er mange danskere, der er begyndt at gøre dette. Godt hver tiende danske i arbejde svarende til ca. 270.000 har en lønsikring. Dette er ifølge tal fra Magisterbladet en stigning på tæt på 25% på blot 3 år. Det er blandt andet sket fordi flere og flere har indset at en så markant nedgang i løn kan have store konsekvenser.

EFTERLAD ET SVAR