Sådan gør du din hverdag grønnere

0
4167

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Flere og flere danskere bliver mere miljøbevidste, og derfor begynder vi at tænke på alternativer til det vante. Det kan eksempelvis være at sortere affald i stedet for at smide plastik, glas og madaffald ud i samme pose. Derudover benytter flere og flere sig af genanvendelige poser til indkøbsturen, og nogle vælger endda at investere i elbiler. Der er masser af fordele ved at tænke grønt, så derfor får du her tre tips til, hvordan du gør din hverdag mere miljøvenlig.

Sorter dit affald

En af de små ændringer, du kan lave i din hverdag, er at sortere affald. I stedet for at smide alt det, du ikke længere vil have, ud i skraldespanden, kan du opdele glas, plastik, madaffald, batterier og lignende. Ved at sortere dit affald gør du dit for, at så meget som muligt kan genanvendes, hvilket er positivt for miljøet.

Brug genanvendelige indkøbsnet

I den seneste tid har der været megen fokus på at bruge genanvendelige indkøbsnet frem for at købe plastikposer. Ikke nok med at genanvendelige net i længden er langt mere miljøvenlige end engangsplastikposer, så kan det også lette lidt på din pengepung. En stor plastikpose koster i de fleste butikker over to kroner. Hvis du tager dine egne net med, som du mange steder kan købe for en 10’er, kan du både spare på miljøet og pengene.

Vælg en elbil

Der har været store debatter om, om elbiler er så miljøvenlige, som de giver udtryk for. Selve produktionen af en elbil er slem for miljøet, men når der er kørt omkring 150.000 kilometer, bliver elbilen betydeligt mindre miljøskadende end en dieselbil. Vil du investere i en elbil, er det dog en god idé at have en ladeboks til elbiler i hjemmet eller på arbejdspladsen. På den måde kan du sørge for altid at kunne komme rundt med god samvittighed.

EFTERLAD ET SVAR