Sådan sparer du penge hver måned

0
121

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Har du et overblik over din økonomi? Dalede dit humør ved dette spørgsmål? Bare rolig. Det behøver ikke at være en lang og kedelig proces. Der er især tre poster i dine faste udgifter, som er nemme at finde ud af, om du kan spare penge på. Herefter kan du opstille dit eget budget på 15 minutter og få et overblik over, om der er andre poster, som du kan spare penge på.

Faste udgifter, du kan spare penge på

Det er ikke alle dine faste udgifter, som du har indflydelse på. Men dem, du nemmest kan finde ud af, om du kan spare penge på, er: dine forsikringer, abonnementer og dit månedlige energiforbrug. Du behøver hverken fravælge forsikringer, abonnementer eller for eftertiden producere din egen strøm via et hamsterhjul for at spare penge.

Det, du i stedet kan gøre, er at genoverveje, hvilke udbydere du har valgt at samarbejde med. Google dig frem til, hvem der ellers tilbyder de samme services. For at spare penge på dit energiforbrug behøver du heller ikke at bruge mindre strøm. Nej, det kræver blot, at du undersøger markedets elpriser. Det kan du så let som ingenting undersøge online, og det tager ikke lang tid.

Spar penge på energi

Det er ikke alle elselskaber, der er gennemsigtige med deres elpriser. Men de, der er, bør få et skulderklap. Der findes nemlig ikke noget så irriterende som skjulte udgifter. Når du har fundet forskellige elpriser, kan du gøre to forskellige ting. Du kan enten finde din gamle elregning frem og sammenligne priserne manuelt. Eller du kan ringe til elselskaberne og tage en snak om, hvad de kan gøre for dig.

Når du skal vælge nyt elselskab, er det ikke altid kun prisen, der er den afgørende faktor. Du kan med fordel kigge på anmeldelser på Trustpilot. Her kan du nemlig få et hurtigt overblik over, hvordan andre mennesker oplever elselskabet. En god kundeservice er alfa og omega og viser, at elselskabet er til at tale med.

En anden afgørende faktor for mange mennesker, når de vælger nyt elselskab, er at kigge på, hvor strømmen kommer fra. Flere og flere danskere vælger elselskaber, der tilbyder grøn energi udvundet via danske vindmøller. Et andet tip er at vælge et elselskab, der har selvtillid nok til at tilbyde ”ingen binding.” Denne service tillader dig nemlig at opsige dit abonnement fra dags dato.

Skab et overblik over din økonomi

Måske du har andre poster, du kan spare penge på? Find ud af det ved at lave et budget, der giver dig et overblik over din økonomi på mindre end 15 minutter. Det kræver blot, at du sætter dig ned og laver et overblik over dine indtægter og udgifter. Lav to kolonner – en, hvor overskriften er indtægter, og en, hvor overskriften er udgifter.

Dine indtægter består af din løn, boligstøtte og andre poster, der giver plus på kontoen. Dine faste udgifter består overordnet af: husleje, energiforbrug, lån, diverse abonnementer, din madpost og andre poster, der forekommer hver måned, pr. kvartal eller årligt. Dit budget er dit overblik over, hvad dine hårdt tjente penge går til.

EFTERLAD ET SVAR