Sankthans: bål og afbrændingsforbud

0
719

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Med et afbrændingsforbud i de fleste af landets kommuner er mange borgere bekymret for, om det overhovedet bliver muligt at sende den grimme heks afsted mod Bloksbjerg i år, når vi fejrer sankthans på lørdag den 23. juni. Her kan du få et overblik over afbrændingsforbuddets konsekvenser og få inspiration til alternativ sankthansfejring, hvis det ikke er tilladt at tænde bål i din kommune.

Afbrændingsforbuddet – et overblik

Efter en rekordtør maj måned, har mange kommuner valgt at indføre afbrændingsforbud, og det betyder, at følgende regler gælder, indtil forbuddet ophæves igen:

  • Det er forbudt at tænde åben ild. Det gælder også apparater, som fungerer ved forbrænding af fast, flydende eller gasformigt brændstof.
  • Det er forbudt at benytte engangsgrill og indrettede bålpladser. Dog må man undtagelsesvist bruge en egnet grill på ikke-brændbart underlag i sin egen have.
  • Forbuddet inkluderer også bål placeret i søer, havne og lignende, ligesom fyrværkeri og pyrotekniske artikler.

På nuværende tidspunkt gælder afbrændingsforbuddet stadig i mange kommuner, hvilket betyder, at fejringen af midsommeren på sankthansaften ser ud til at blive uden bål de fleste steder. På TV2’s hjemmeside kan du finde en oversigt over, hvilke kommuner, der har ophævet afbrændingsforbuddet og hvilke kommuner, der fortsat fastholder det.

Sankthans i haven

Hvis du er uheldig at bo i en kommune, hvor der stadig er afbrændingsforbud lørdag, findes der alternativer. Som det fremgår af reglerne, er det tillad at tænde på ikke-brændbart underlag i egen have. Det betyder, at I med for eksempel et bålfad (køb et her) kan tænde jeres eget lille bål. Hvis I ikke allerede har et bålfad, kan I finde et godt tilbud på outdoordesign.dk.

Et lille bål i haven er selvfølgelig ikke det samme som et stort ét på engen eller havnen, men det er trods alt bedre end intet bål. Udnyt omstændighederne og få en hyggelig aften med familien og eventuelt vennerne i haven med snobrød og ristede skumfiduser.

EFTERLAD ET SVAR