Skal du til at tage kørekort?

0
288
kørekort

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når man har et kørekort, har man et enormt ansvar. Ikke kun et ansvar over for sig selv, men også et ansvar for sine medtrafikanter og medmennesker. For et par år siden blev det lovligt for 17-årige at tage et kørekort, på den betingelse at man indtil man fylder 18 år, skal køre med en ansvarlig ved siden af, som er fyldt 30 år, og som samtidig har haft kørekort i mindst 10 år. Inden man bliver klar til at færdes alene i en bil, er der meget at lære. Du skal både have styr på færdselsreglerne, have styr på, hvordan bilen fungerer, og samtidig også have helt styr på, hvordan du skal agere hvis du kommer ud for et færdselsuheld.

Find den perfekte kørelærer

Når du tager kørekort til bil, kommer du til at tilbringe mange timer ved siden af din kørelærer – og derfor er det vigtigt at nøje udvælge, hvilken kørelærer du ønsker at køre med. Det er vigtigt at føle sig tryg ved, samt godt tilpas i selskab med sin kørelærer, da du på denne måde får den bedste oplevelse ud af køretimerne. Derfor er det en god idé at besøge et par køreskoler før du skal vælge, for at få et indtryk af, hvordan din kommende kørelærer er, og om det føles som det rigtige valg. Ud over kørelæreren, kan valget også i nogle tilfælde afhænge af prisen. Prisen for et kørekort varierer fra sted til sted, så hvis du ønsker at få kørekortet så billigt som muligt, kan det betale sig at undersøge markedet inden valg af køreskole.

Husk førstehjælpen!

Når du går i gang med at tage kørekortet, skal du ligeledes i gang med et lovpligtigt færdselsrelateret førstehjælpskursus. Kurset skal være bestået inden teoriprøven, og derfor kan du lige så godt begynde på kurset så tidligt som muligt. Du kan også vælge at tage kurset inden du begynder at tage dit kørekort, dog tidligst et år før du påbegynder kørekortet. Det kan være en god idé at tage kurset inden du begynder teoriundervisningen, så du ikke skal koncentrere dig om flere ting på én gang. Det kan i mange tilfælde hjælpe dig med at huske al teorien bedre. Hvis du vælger at ikke tage kurset igennem køreskolen, skal du huske at tjekke om det valgte kursus lever op til lovkravene.

EFTERLAD ET SVAR