Studiebøger på videregående uddannelser

0
388
Studiebøger på videregående uddannelser

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Nu begynder vi efterhånden at nærme os tidspunktet, hvor du skal til at søge ind på din drømmeuddannelse, hvis du vil gøre dig nogen forhåbninger om optagelse. Uanset om du ønsker at studere på universitet eller et erhvervsakademi, følger der nogle forpligtelser med, der måske kan komme bag på dig som kommende studerende. Når man kommer direkte fra gymnasiet, har man været vant til at få bøgerne udleveret af skolen ved hver første skoledag.

En af de nye ting ved at starte på en videregående uddannelse er, at man selv skal til at betale for sine studiebøger. Og det kan desværre være en relativt dyr post, da man har mange fag fordelt over semestre i stedet for skoleår. Det betyder altså, at du skal købe studiebøger ved hver semesterstart, eventuelt sælge dine gamle bøger og derved vinde lidt af udgifterne hjem igen. Der er nemlig ingen der siger, at du skal købe alle dine bøger fra ny. Nogle gange kræver fagene dog, at du køber den nyeste udgave, da der løbende bliver tilføjet kapitler, rettelser eller noget helt tredje til fagbøger.
Hold derfor altid øje med fagbeskrivelserne, når du starter på et nyt semester, da det kan være dyre lærepenge at købe en ældre udgave af en given bog.

Men er du typen, der ikke ønsker æselører og/eller overstregninger i dine bøger, så er du nok desværre nødt til at købe dine studiebøger som nye. Det er ikke alle, der er lige gode til at passe på sine ting, og det samme gør sig gældende med studiebøger – der kan nemt spildes en kop kaffe ud over siderne, der kan ødelægge en masse sider.
Hos Saxo.com kan du finde langt de fleste studiebøger, og for ganske nylig åbnede de også op for køb og salg af brugte studiebøger. Du kan læse mere lige her.

EFTERLAD ET SVAR